Masters plavci v Rakúsku s výbornými výsledkami

  • Plávanie / Šport
  • 14. októbra 2017, 05:15
  • Autor:aki

V poradí 29. Medzinárodné majstrovstvá Rakúska v plávaní masters organizoval klub z tirolského mesta Telfs na prelome septembra a októbra v 25-metrovom bazéne novopostaveného komplexu.

Štvorčlenná výprava masters plavcov ŠPK Kúpele Piešťany v zložení Karol Kantek, Anna Kičinová, Zuzana Matúšová a Pavol Škodný prišla do Telfsu s odhodlaním bojovať, nestratiť sa v konkurencii a čestne obstáť. Toto predsavzatie aj naplnila.
Preteky sa vyznačovali veľkou konkurenciou, zúčastnilo sa ich 336 plavcov zo 64 klubov z Rakúska, Nemecka, Talianska, Rumunska, Švajčiarska, Česka, Srbska, Slovenska a jeden pretekár pricestoval dokonca z Indie.
Kantek v individuálnych disciplínach na 50 metrov motýlik a 50 m voľný spôsob nechal súperov za sebou a domov si odniesol zlaté medaily, ktoré ozdobil aj prekonaním slovenského rekordu masters na motýľkarskej trati.
Taktiež Matúšová, nová posila masters tímu, predviedla víťaznú jazdu, keď v kategórii 35+ tiež nedala súperkám šancu a zvíťazila na 50 m motýlik, 100 m polohové preteky a 50 m voľný spôsob.
Kičinová zaplávala svoj štandard a získala zlato na 100 m motýlik, striebro na 50 m motýlik, 50 a 100 m prsia a bronz na 100 m polohové preteky. Škodný v silnej konkurencii dosiahol na 100 m znak na druhé a na 100 m motýlik na tretie miesto, čím doplnil medailový počet na plný tucet, ktorý ešte Piešťanci vyšperkovali bronzovou priečkou v štafete na 4×50 m voľný spôsob a navyše zaplávali slovenský rekord v kategórii masters.
Týmto sa stali najlepšou zahraničnou výpravou a s celkovou bilanciou šesť zlatých, štyri strieborné a tri bronzové medaily obsadili 23. miesto medzi zúčastnenými klubmi.
Podujatie významne podporili aj predstavitelia mesta a radnica, ktorá na vyhlasovanie výsledkov a odovzdávanie medailí prvého dňa poskytla svoje reprezentačné priestory. Oceňovanie úspešných sa odohrávalo v Rathaussaal Telfs na pódiu pod rakúskou a mestskou vlajkou, čím nadobudlo slávnostný charakter. Štart do jesennej sezóny sa piešťanským veteránom mimoriadne vydaril a ich želaním je len to, aby aj jej pokračovanie bolo rovnako úspešné.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel