Diaľkoví plavci úspešní v Leviciach

  • Plávanie / Šport
  • 20. októbra 2017, 09:05
  • Autor:th/rs

V Leviciach sa v prvú októbrovú sobotu uskutočnilo superfinále Slovenského pohára v diaľkovom plávaní o Pohár primátora mesta Levice. Pri účasti plavcov z ôsmich slovenských a jedného českého klubu sa mimoriadne darilo plavcom ŠPK Kúpele Piešťany. Vybojovali z celkového počtu 26 rozdelených medailí desať, z toho šesť zlatých.

Najúspešnejšou bola Sára Niepelová, keď vyhrala 5000 m voľný spôsob v kategórii junioriek a zaplávala najhodnotnejší výkon podujatia medzi ženami. V kategórii žien sa na najvyšší stupienok v disciplíne 5000 m voľný spôsob postavila Piešťanka Lýdia Drahovská. Medzi staršími žiakmi sa na 5000 m voľný spôsob tešil z víťazstva po kvalitnom výkone Filip Lányi. V kategórii mladších žiačok si zlato vybojovala 12-ročná Olívia Ana Šprláková-Zmorová.

Sára Niepelová (uprostred) so zlatom.

V kategórii najmladších žiakov si domov zlatú medailu odviezol na 3000 m voľný spôsob Oliver Švec a medzi dievčatami tiež na 3000 m voľný spôsob si zlaté ocenenie vybojovala Lea Držíková.
Medailovú žatvu plavcov Kúpeľov doplnili Gabriel Ilončiak druhou priečkou medzi staršími žiakmi, Jakub Jánsky striebrom medzi mladšími žiakmi, Patrik Tapušík druhým miestom medzi mladšími žiakmi a Michal Škodný, ktorý obsadil bronzový stupienok pri svojich tréningových partneroch v kategórii starších žiakov.
Okrem medailistov náš klub ešte reprezentovali Zora Bogárová, Dávid Holík a Martin Benka. „Nie každý plavec sa odhodlá vydať na päťkilometrovú trať a úspešne ju zdolá. Preto patrí všetkým piešťanským reprezentantom uznanie za odvedené výkony. Preteky v diaľkovom plávaní sme považovali aj za vhodnú formu prípravy na nasledujúcu sezónu,“ povedal Radoslav Suchánek z klubu ŠPK Kúpele Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava