V kolkárskom derby zvíťazil MKK Piešťany

  • Šport / Kolky
  • 26. januára 2017, 08:12
  • Autor:M. Schmidl

Trináste kolo kolkárskej extraligy prinieslo okresné derby medzi domácimi TJ Rakovice a hosťami z MKK Piešťany. Ako väčšina duelov týchto súperov aj ten sobotňajší bol vyrovnaný a dramatický od začiatku do konca. Zápas v búrlivej, ale korektnej atmosfére splnil extraligové kritériá a diváci videli súboj so šťastnejším koncom pre Piešťany, ktoré vyhrali 6:2 na body.

Úvod zaobstaral duel domáceho Vargu proti Miklošovičovi. Lepšie začal síce Piešťanec, ale rakovický hráč vyhral druhú dráhu. O súboji rozhodla posledná dráha, ktorú zahrali obaja výborne, ale posledný hod znamenal pri remíze bod pre Miklošoviča. O niečo jasnejšie to bolo medzi Prívozníkom a Čechom. Rakovičan začal výborne, ale slabšou poslednou dráhou „daroval” bod aj kolky
Čechovi.

V druhej dvojici nastúpil F. Milan a Dúbrava. Mladý Piešťanec, ktorý hrá vo výbornej forme, nedal domácemu žiadnu šancu a získal dôležitý náskok pre družstvo z kúpeľného mesta. Domáci Magala a hosťujúci Šamík hrali vyrovnane tri dráhy, ale poslednú zahral skvele Rakovičan a stiahol náskok Piešťan na 65 kolkov.

V poslednej dvojici začali domáci výborne a náskok znížili na hrateľných 20 kolkov. Stav sa menil skoro každým hodom až do poslednej dorážky, ktorá vyšla fantasticky hosťujúcim hráčom. Tanglmayer štyrmi hodovými deviatkami a Harčarík tromi rozhodli zápas. Bod pre domácich získal ešte Šintál, naopak, Tanglmayer porazil Ivančíka.

■ TJ Rakovice – MKK Piešťany 2:6 (3394:3455)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel