Piešťanskí kolkári chcú v extralige skončiť do ôsmeho miesta

  • Šport / Kolky
  • 10. septembra 2015, 08:41
  • Autor:th

Počas uplynulého víkendu odštartovali všetky kolkárske súťaže, v ktorých majú zastúpenie aj Piešťanci zásluhou troch družstiev MKK. Vlajkovou loďou oddielu je A-mužstvo, ktoré sa po roku opäť vrátilo do extraligy. O predsezónnych novinkách nás informoval hrajúci tréner MKK Piešťany Michal Schmidl.

A-družstvo po minuloročnom postupe medzi elitu má oveľa viac skúseností ako pred dvomi rokmi, keď prvýkrát v histórii postúpilo do najvyššej súťaže. „Po vydarenej minulej sezóne ostal káder pohromade. Posilnili sme sa len o bývalého reprezentanta, naposledy hráča Post 1036 Viedeň, Libora Čecha, pôvodom z Tatranu Sučany. Našou ambíciou je skončiť do ôsmeho miesta a skúsiť zabojovať o Československú Interligu so šiestimi slovenskými a šiestimi českými tímami, ktorá sa bude hrať od sezóny 2016/17. Už úvodné zápasy dajú signál, či je to reálne a nakoľko,“ povedal M. Schmidl.
B-družstvo má úlohu pripraviť hráčov pre áčko, nakoľko nikto nevypadáva a prichádza reorganizácia súťaží. Hráči, ktorí nenastúpia za A-družstvo, sa môžu ukázať práve v béčku.
MKK Piešťany po prvýkrát prihlásilo aj C-družstvo, ktoré pod vedením matadora Jaroslava Kozáka má hlavne za cieľ pomôcť rozohrať sa medzi mužmi nádejným dorastencom.
„Počas sezóny nás čakajú komplikácie, ale príjemné, nakoľko prezidentovi klubu Štefanovi Kočanovi sa podarilo zabezpečiť dotáciu 10-tisíc eur na vybudovanie dvoch šatní, opravu steny a výmenu kotla na teplú vodu. Na kolkárni, ktorá počas letnej prestávky prešla kompletnou údržbou, máme nové kolky FUNK NF1. Kolky s dreveným jadrom máme ako jediní na Slovensku. Zázemie je na špičkovej úrovni, preto dúfame, že to tak bude aj s výkonmi na dráhach,“ uviedol na záver M. Schmidl.

Súpisky jednotlivých tímov:



■ A-družstvo: Milan Miklošovič, Pavel Uváčik, Michal Schmidl, Eduard Sedlaček, Ján Melič, Šimon Dúbrava, Libor Čech, Karol Tanglmayer, Perer Gocký, Peter Mička

■ B-družstvo: Roman Marek, Jozef Horváth, Štefan Kočan, Peter Šamík, Jakub Pinkas, Marek Harčarík, Matúš Leider

■ C-družstvo: Jaroslav Kozák, Tibor Kertész, Ján Ďurina, Marián Búbela

■ Dorast: Patrik Nedorost, Martin Paračka, Dário Domin, Michaela Valová

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava