M. Miklošovič: Zápas bol sviatkom

  • Šport / Kolky
  • 2. decembra 2015, 11:08
  • Autor:T. Horký

Zaplnená piešťanská kolkáreň sledovala v sobotu veľký šláger. Predstavila sa tu totiž ŽP Šport Podbrezová – jeden z najlepších svetových tímov v tomto športe. Zápas mal teda jasného favorita, ktorý napokon aj zvíťazil 6:2, ale Piešťanci sa za svoj výkon rozhodne nemusia hanbiť.

Hoci Podbrezová podľa predpokladov vyhrala, jej výkon nebol z kategórie nadpriemerných. Piešťanci v niektorých fázach hry držali s hosťami krok, no rozhodla napokon väčšia kvalita a skúsenosti na strane hostí. „Do zápasu sme išli s cieľom prekvapiť súpera a s tým, že sa môžeme ukázať. Podbrezová má veľkú kvalitu, či už z radov slovenských, alebo srbských hráčov,“ poznamenal Milan Miklošovič z MKK Piešťany.

Pre Piešťancov išlo o prestížny duel. Veď 16-násobný extraligový šampión či dvojnásobný víťaz Ligy majstrov tu nehráva každý týždeň. „Stretnutie sme brali veľmi prestížne. Bol to pre nás kolkársky sviatok. Nie každému sa pošťastí zahrať si proti takým hráčom, akých majú vo svojom tíme,“ prezradil M. Miklošovič.

Hlavným ťahákom bola jednoznačne podbrezovská hviezda Vilmos Zavarko – osemnásobný majster sveta a prvý hráč histórie, ktorý dokázal prekonať 700-bodovú hranicu na MS. „Je to pocta hrať proti takým hráčom, akým je Vili Zavarko. Je to žijúca legenda nášho športu. Na druhej strane aj Bystrík Vadovič a Erik Kuna sú moji bývalí spoluhráči z Modranky, tak aj tým to bolo pre mňa príjemné a prestížne,“ uviedol M. Miklošovič. Ten podal z piešťanského tímu najlepší výkon, keď zvalil 592 kolkov. „Síce som podal najlepší výkon družstva, no nie som spokojný. Boli tam nejaké rezervy, striedam lepšie výkony s horšími. Azda to bude v ďalších zápasoch lepšie,“ dodal na záver.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek