Vodáci odštartovali sezónu úspešne

  • Kanoistika / Šport
  • 1. júna 2017, 13:14
  • Autor:S. Podhradská

Pred prvými majstrovskými pretekmi na Slovensku sa mladí rýchlostní kanoisti z klubu Kajak & Kanoe Piešťany predstavili v reprezentačných dresoch Slovenska na pretekoch v Budapešti, na ktorých sa zúčastnilo viac ako tisíc kanoistov. Od južných susedov si cenné kovy priviezli v K1 na 2000 metrov Daniel Rybanský – striebro a Samuel Podhradský – bronz. Členmi reprezentácie boli aj Emelie Nošková a Tatiana Trakalová, ktoré tiež ukázali svoju bojovnosť a úspešne prišli do cieľa.

V Novákoch sa 20.-21. mája uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhých tratiach vo veku od 13 rokov. Kajakári a kanoisti si na päťkilometrovej trati zmerali sily nielen medzi sebou, ale aj so silným vetrom. Slniečko v podobe žltých piešťanských tričiek vyšlo na stupne víťazov v K2 13-14-ročných chlapcov až päťkrát. V tejto kategórii sa majstrami Slovenska pre rok 2017 stali Daniel Rybanský a Samuel Podhradský. Vicemajstrami sú Matej Današ s nováckym deblistom Samuelom Cagáňom, tesne za nimi dopádlovali Daniel Ragula a Branislav Jurčo, ktorí získali bronzové medaily.

Medzi kanoistami získal majstrovský titul v C2 13-14-ročných Michal Szobolovszký s M. A. Farkašom. V C2 juniorov si striebro priniesli Michal Polakovič s Dávidom Fekete a v C2 kadetky Silvia Moravčíková s Martinou Havrilovou. V singlových disciplínach v kategórii 14-ročných opäť piešťanskí kajakári brali všetky tituly. Majstrom sa stal D. Rybanský, vicemajstrom S. Podhradský, tretí bol M. Današ. Na tejto náročnej trati si bronzové medaily vybojovali kanoisti M. Szobolovszký, M. Polakovič a S. Moravčíková. Pretekári z klubu Kajak & Kanoe Piešťany sa v Novákoch na stupne víťazov postavili až 14-krát.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava