Vodáci odštartovali sezónu úspešne

  • Kanoistika / Šport
  • 24. mája 2016, 15:17
  • Autor:ts

Vodácka sezóna odštartovala a od jej začiatku sa darí aj kanoistom z klubu Kajak & Kanoe Piešťany. Niektorí Piešťanci sa v reprezentačnom drese predstavili na pretekoch v Maďarsku, počas uplynulého víkendu zase pretekali o tituly majstrov Slovenska na dlhých tratiach v Trenčíne.

V posledný aprílový deň sa kanoisti z klubu Kajak & Kanoe zúčastnili pretekov vo farbách reprezentácie slovenského mládežníckeho tímu v rýchlostnej kanoistike, ktoré sa uskutočnili v Maďarsku. Aj v tomto roku sa na štart v jednotlivých kategóriách postavilo viac ako tisíc pretekárov, čo svedčí o popularite tohto športu u našich južných susedov.

Ako sa vyjadril hlavný organizátor pretekov, je prestížnou záležitosťou umiestniť sa na medailových priečkach. S výsledkom boli spokojní hlavne 13-roční kajakári na trati 2000 metrov. Daniel Rybanský v kategórii K1 dominoval a zvíťazil štýlom štart-cieľ. Tieto preteky už vyhral aj pred rokom. Formu ukázal aj Samuel Podhradský, ktorý si od štartu udržal tretie miesto. Členmi reprezentácie boli aj Timea Henry a Daniel Ragula, ktorí tiež ukázali bojovné srdce, no na medailu nedosiahli.

Počas uplynulého víkendu sa v Trenčíne konali Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhých tratiach. Pretekári i tréneri sa mohli presvedčiť, ako sú na tom ich zverenci v kondičnej príprave na začiatku sezóny. Pretekalo sa na päťkilometrovej trati na toku Váhu. Krásny víkend Piešťancom naozaj prial. Majstrom Slovenska v K1 na 5000 m chlapcov do 13 rokov sa stal Daniel Rybanský. V tej istej kategórii na druhom mieste dopádloval Samuel
Podhradský. V kategórii K2 na 5000 m sa majstrami Slovenska stali Alex Rebro s Danielom Rybanským. Michal Jurčo s Danielom Ragulom parádne finišovali a odmenou im je bronz. Kanoista Michal Polakovič skončil rovnako tretí. Aj dievčatá v K2 na tejto dlhej trati predviedli, čo vedia. Timea Henry a Nicol Šútovská obsadili druhé miesto a Dominika Giretová a Patrícia Benková sa tešili z tretej priečky. Romana Mikušová v K1 na tejto náročnej trati brala striebro.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 24. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava