Rybanský a Podhradský majstrami Slovenska na pádlovacích trenažéroch

  • Kanoistika / Šport
  • 9. februára 2017, 08:56
  • Autor:Kajak & Kanoe Piešťany

Po tretíkrát sa v sobotu 28. januára v bratislavskom nákupnom centre Avion Shopping Park konali Majstrovstvá Slovenska v ťahaní na pádlovacích trenažéroch. Tituly v kategórii 14-ročných chlapcov získali pretekári z klubu Kajak & Kanoe Piešťany – na 1000 metrov bol najlepší Daniel Rybanský, Samuel Podhradský nenašiel premožiteľa na trati 200 m.

Vďaka účasti dvoch dánskych pretekárov v juniorskej i seniorskej kategórii, pričom obaja svoje preteky vyhrali, mali Slováci aj medzinárodnú konkurenciu. Diváci, ktorí sa zišli v hojnom počte, vytvorili veľmi dobrú atmosféru. Medzi najatraktívnejšie disciplíny sa zaradili tie, v ktorých pretekali členovia slovenského strieborného štvorkajaku z Ria v K1 na 200 a 1000 m. Erik Vlček vo finále na tisícke bol zo slovenských pretekárov najlepší. Predbehol ho iba úradujúci dánsky majster na trenažéri Nicolai Morcke, na treťom mieste dopádloval Piešťanec Matej Michálek, ktorý preteká za ŠKP.

Za Kajak & Kanoe Piešťany pretekali traja členovia v kategórii 14-ročných chlapcov a nielenže sa všetci prebojovali do finále v oboch disciplínach, ale podelili si i tituly majstrov Slovenska. V K1 na 1000 m sa majstrom stal D. Rybanský a na 200 m skončil druhý. S. Podhradský získal titul na 200 m a v tisícke dopádloval na druhom mieste. Daniel Ragula skončil v oboch disciplínach na siedmej priečke.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava