Piešťanskí vodáci uspeli na Trenčianskej regate

  • Kanoistika / Šport
  • 7. júla 2016, 08:14
  • Autor:ts

Počas posledného júnového víkendu si zmerali sily nielen esá slovenskej rýchlostnej kanoistiky na Majstrovstvách Európy v Moskve, ale aj ich budúci následovníci na Trenčianskej regate za účasti 26 klubov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Členom klubu Kajak & Kanoe Piešťany sa v Trenčíne darilo, pretože mladí vodáci obsadili hneď niekoľko pódiových umiestnení.

V horúcom počasí sa šprintovalo na 200 metrových tratiach v singlových a deblových disciplínach vo veku od 13 rokov. Pre mnohých pretekárov to bolo veľmi náročné, lebo túto trať si prešli 6-krát, nakoľko absolvovali aj rozjazdy, medzi jazdy a finále v K1 i K2. Tí mladší súperili na 2000 metrovej trati. 
O zlato pre žlto-modré piešťanské farby sa postarali v šprinte – Samuel Podhradský a Michal Jurčo v K1 a Michal Polakovič v C2. Striebro si vypádloval Daniel Rybanský v K1 a v K2 spolu s Alexom Rebrom aj Romana Mikušová v K2. Bronzová priečka patrila v K1 Timee Henry a Romane Mikušovej, v C1 Michalovi Polakovičovi, v K2 Nicol Šutovskej s Timeou Henry, Patrícii Benkovej s Dominikou Girethovou a Viktórii Šebovej. V nedeľu sa pretekalo na dlhých tratiach, kde sa najviac darilo Danielovi Rybanskému, ktorý obsadil na stupni víťazov prvé miesto, Samuelovi Podhradskému – druhé miesto, Michalovi Jurčovi a Romane Mikušovej patrilo tretie miesto. Menej obľúbená štvrtá priečka a teda zemiaková medaila sa ušla Emelie Noškovej, Michalovi Zruttovi, Nicol Šutovskej a Jánovi Zruttovi. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava