Piešťanskí kajakári sa nenechali zahanbiť ani v reprezentácii

  • Kanoistika / Šport
  • 7. októbra 2015, 09:49
  • Autor:Sidónia Podhradská

Počas posledného septembrového víkendu sa v Prahe konali preteky rýchlostnej kanoistiky pod názvom Veľká cena Sparty – Memoriál Karla Máši. Zúčastnili sa ich pretekári slovenského mládežníckeho tímu, ale i iní kajakári zo Slovenska. Z mladých Piešťancov boli do reprezentačného tímu vybraní za vynikajúce výsledky počas sezóny až šiesti zástupcovia – Timea Henry, Branislav a Michal Jurčovci, Samuel Podhradský, Daniel Ragula a Daniel Rybanský.

Pretekalo sa na tratiach 200 metrov a jedna míľa v singlových a deblových disciplínach. Okrem medailí si športovci domov priniesli množstvo skúseností, ktoré sa budú snažiť využiť v budúcej sezóne. Aj tu prejavili svoju súťaživosť najmä 12-roční chlapci, ktorí pravidelne na Slovensku obsadzovali medailové pozície. Vo veľkej konkurencii sa najviac darilo D. Ragulovi, ktorý získal dve zlaté, dve bronzové medaily a jedno šieste miesto, S. Podhradskému, ktorý si vybojoval tri strieborné medaily a raz skončil štvrtý, a B. Jurčovi, ktorý obsadil druhé, tretie, štvrté i šieste miesto. M. Jurčo (13 r.) a D. Rybanský (12 r.) pretekali v kategórii 13-14 ročných žiakov: v K2 sa im na míľovej trati ušla „zemiaková medaila“, na 200 m im uniklo finále len o necelú polsekundu.
T. Henry (13 r.) a Viktória Šebová (14 r.) v K2 na míľovej trati v kategórii žiačok dopádlovali na treťom mieste, na 200 m skončili piate. Emelie Nošková (10 r.) sa tiež nedala zahanbiť, hoci je nováčikom v tomto športe. Na míľovej trati prišla do cieľa v prvej desiatke a na 200 m jej na postup do finále chýbala necelá sekunda.
Aj zásluhou spomínaných piešťanských kajakárov získalo Slovensko ako tím prvé miesto s náskokom viac ako 90 bodov na druhú domácu Spartu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava