Na slávnosti kanoistiky ocenili šiestich Moravancov

  • Kanoistika / Šport
  • 27. januára 2015, 14:57
  • Autor:S. Valová

Slávnostné vyhodnotenie výsledkov Slovenského pohára (SP) v kanoistike za rok 2014 sa uskutočnilo v piatok 23. januára v Bratislave. Stretla sa tu celá slovenská špička v rýchlostnej kanoistike, aby si prevzala ocenenia za svoje výkony v predošlej sezóne. Medzi elitou nechýbali ani mládežníci zo Športového klubu (ŠK) Kajak Moravany nad Váhom.

Medzi najlepšími nechýbali Erik Vlček, Martina Kohlová či Matej Rusnák, no vyhodnocovali sa výsledky nielen dospelých, ale aj mládežníkov od 11 rokov. Medzi najlepšími tak nesmeli chýbať ani pretekári z Moravian, ktorí si priniesli až sedem ocenení, čo je skvelá vizitka nielen detí, ale aj ich trénerov Juraja Homolu, Alexandra Kasu a Petra Vetríka.
Na slávnostnom vyhodnotení boli ocenení nasledovní pretekári: Lucia Valová – víťazka SP v kategórii kanoe 13-ročných dievčat, ktorá získala aj druhé miesto v kajaku 13-ročných dievčat, Martina Havrilová – druhé miesto kanoe, 13-ročné dievčatá, Silvia Moravčíková – tretie miesto kanoe, 13-ročné dievčatá, Samuel Podhradský – druhé miesto v kajaku 11-ročných chlapcov, Branislav Jurčo – tretie miesto kajak, 11-roční chlapci, Michal Jurčo – tretie miesto kajak, 12-roční chlapci, Lukáš Valo – druhé miesto kanoe, 13-roční chlapci.
Vo veku od 11 do 13 rokov trénuje v ŠK Kajak 11 detí a z toho až šesť bolo ocenených. Umiestnenia v SP získavajú pretekári na základe výkonov v jednotlivých pretekoch počas celej sezóny, pričom zaváhanie v jediných pretekoch môže znamenať vyradenie z boja o prvé priečky, preto nie je vôbec jednoduché takéto ocenenie získať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 27. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín