Kanoisti z regiónu v Novákoch medailoví

  • Kanoistika / Šport
  • 21. mája 2014, 09:46
  • Autor:R. Erban/S. Valová

Prvé oficiálne preteky tohtoročnej sezóny Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky sa konali 10.-11. mája v Novákoch ako majstrovstvá Slovenska na dlhých tratiach od 13-ročných žiakov až po mužov. Darilo sa na nich aj kanoistom z klubov Kajak & Kanoe Piešťany a ŠK Kajak Moravany nad Váhom.

Za piešťanský klub uspel v kategórii dvojkajaku juniorov Alexander Bóri spolu s Adamom Botekom z Komárna, ktorí skončili na prvom mieste. Dvojkajak kadetiek vyhrala Romana Mikušová s Marianou Petrušovou z Komárna a medzi jednotlivcami sa darilo juniorskej kanoistke Hane Mikéciovej, ktorá ovládla svoju kategóriu. Medzi 13-ročnými dievčatami skončila tretia Lívia Miklošková a v kategórii juniorov pridal A. Bóri k titulu z dvojkajaku aj striebornú medailu medzi jednotlivcami.
Okrem medailových umiestnení predviedli sympatické výsledky aj Eduard Rebro a Barbora Šútovská, ktorí obsadili vo svojich kategóriách piate miesta. Piešťanský klub skončil spomedzi všetkých družstiev na piatom mieste.
Za ŠK Kajak Moravany súťažili vzhľadom na to, že v klube sú najmä deti mladšie ako 13 rokov, len traja pretekári, no hneď dvaja dosiahli výborné výsledky. Lucia Valová vybojovala na 5000-metrovej trati v singlovej disciplíne 13-ročných dievčat striebornú medailu a v K2 skončila spolu s Marcelou Ďurišovou v kategórii 13- a 14-ročných dievčat na treťom mieste. Lukáš Valo získal v kategórii C1 medzi 13-ročnými chlapcami druhú priečku a v kategórii C2 13- a 14-ročných chlapcov spolu s Ondrejom Pajgerom zo Šamorína bronzovú medailu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela