Kanoista Rusnák konečne pretrhol smolu

  • Kanoistika / Šport
  • 27. mája 2015, 13:36
  • Autor:th/canoe.sk

Počas víkendu sa v nemeckom Duisburgu uskutočnilo druhé kolo Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike. Na pretekoch si výborne počínal piešťanský kanoista Matej Rusnák, ktorý v kategórii C1 na 5000 metrov skončil na druhom mieste.

Jeho prekliatím na tejto trate je opakujúce sa štvrté miesto. Naposledy na ňom skončil na ME v Račiciach. V Duisburgu to však konečne bolo o inom. Skončil na druhej priečke, rýchlejší ako on bol iba Nemec Oeltze. Tretí bol Kanaďan Rusell.
„Hneď na prvej obrátke som sa uchytil na medailovej pozícii. Bol som tretí, viezol som sa na vlne druhého Kanaďana Rusella. Nemecký pretekár nám na prvom mieste výrazne odskočil. Takto sme prešli asi kolo a pol, potom sme sa s Kanaďanom vymenili, išiel som pred neho, ale už som ho dopredu nepustil. V poslednom malom kole som sa ho striasol, spadol mi z vlny a už nemal šancu ma dobehnúť. V dobrom tempe som sa ešte pokúsil dobehnúť aj víťazného Nemca, ale už to nešlo. Možno, ak by boli preteky o čosi dlhšie. Ale nevadí, išlo sa mi skvele, cítil som sa veľmi dobre. Ak by to bolo zakaždým takto, bol by som spokojný,“ povedal tesne pred odovzdávaním medailí M. Rusnák.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 26. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava