Zmarí výstavbu hokejovej haly politikárčenie?

  • Hokej / Šport
  • 7. januára 2015, 09:34
  • Autor:pror/th

Výstavba tréningovej hokejovej haly v Piešťanoch je podľa poslancov mestského zastupiteľstva ohrozená. Spoločnosť ŠHK 37 Piešťany podľa nich nechala vypracovať projekt, ktorý počíta s nákladmi vo výške 2,6 milióna eur, no mesto má na účte iba milión vyčlenený z rezervy predsedu vlády Róberta Fica. Hala sa však musí postaviť do konca tohto roku.

Prostriedky vyčlenil premiér Robert Fico na začiatku minulého roka a mala by slúžiť i slovenským hokejovým mládežníkom. Podľa poslancov i napriek tomu, že radnica už od začiatku deklaruje, že sa na spolufinancovaní výstavby nebude podieľať, športový klub v projekte, ktorý si dal vypracovať, túto sumu prekročil o viac ako jedenapolnásobok.
K situácii sa na poslednom zastupiteľstve vyjadril viceprimátor Michal Hynek: „Mesto doposiaľ nemalo k dispozícii projektovú dokumentáciu i napriek tomu, že je investorom. Radnica má podpísanú zmluvu s úradom vlády vo vzťahu k dotácii. No spracovaný projekt, ktorý sme na základe vyžiadania získali, túto dotáciu prekračuje niekoľkonásobne. Ďalších 500-tisíc, o ktorých sa hovorilo, nemáme zmluvne zaviazaných a sú len v rovine verejného prísľubu. Situácia je komplikovaná. Ako poslanec som mal inú predstavu o tom, ako sa majú veci, no teraz zisťujem, že je to úplne inak a my sa od prvého dňa snažíme zistiť, akú sumu vlastne na výstavbu haly môžeme použiť.“
Poslanci vo svojich vystúpeniach však upozornili, že hokejový klub do vypracovania projektu investoval vlastné prostriedky, ktoré v prípade nerealizovania výstavby tréningovej haly môže od mesta požadovať.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 1-2, ktoré je v predaji od 7. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj