Tréner havranov L. Gudas: Starší hráči musia byť lídrami

  • Hokej / Šport
  • 9. septembra 2015, 14:53
  • Autor:T. Horký

Hokejistom ŠHK 37 Piešťany sa vo štvrtok skončila príprava na nový ročník Tipsport Ligy a tento týždeň už havrani len doladia detaily pred prvým ligovým zápasom. Po poslednom prípravnom stretnutí sme sa pozhovárali s ich kormidelníkom Leom Gudasom. Zhodnotil prípravu a poodkryl aj ďalšie informácie o piešťanskom mužstve.

► Štvrtkovým zápasom s Hodonínom sa skončila príprava na novú sezónu. Ako ste s ňou spokojný? Splnila účel?
Máme veľa nových hráčov, z minuloročného kádra ostali len štyria. Snažili sme sa všetkému dianiu dať nejaký systém. Hráči sa s tým stále zžívajú, je to pre nich množstvo nových informácii. Niektorí už pochopili. Z prípravou som spokojný. Práce je ale ešte stále dosť.

► Aké nedostatky alebo naopak prednosti prípravné obdobie odhalilo?
Veľa vecí nám ukázalo. Všeobecná slabosť slovenského aj českého hokeja je, že sa dáva málo gólov. Hoci sa snažíme pracovať najmä na defenzíve, musíme zabrať aj vpredu a dúfam, že to do začiatku sezóny ešte dopilujeme.

► V prípravných zápasoch ste nenastupovali proti úplne TOP tímom. Hodonín či Nové Zámky nemajú, pri všetkej úcte, najvyššiu kvalitu. Myslíte si, že vás tieto zápasy dostatočne pripravili na ďalší ročník v najvyššej slovenskej súťaži?
Sú to tímy hrajúce bez zábran, takže nás preverili. Niečo nám zápasy ukázali a my si z toho musíme vytiahnuť to podstatné. Ešte do začiatku súťaže na niektorých veciach zapracujeme, aby sme v Tipsport Lige hrali dôstojnú úlohu.

► Káder havranov prešiel oproti minulému roku výraznou obmenou. Ste so skladbou mužstva spokojný?
Žiaden tréner nie je s kádrom nikdy spokojný. To by som musel trénovať národné mužstvo. S tým, čo máme, musíme pracovať, a nie je to zlé mužstvo. Uvidíme, ako sa chlapci presadia počas sezóny.

► Nebude v omladenom kádri chýbať viac skúsených hráčov?

Starší hráči musia byť v pozícii lídrov. Jožko Balej, Marcel Holovič a ďalší by mali určovať smer tímu a usmerňovať aj mladších spoluhráčov.

► Káder je uzavretý alebo ešte očakávate nejaké príchody – odchody?
Bol by som rád, keby sme káder ešte trošku posilnili. Teraz to záleží na jednaniach vedených prezidentom klubu a generálnym manažérom.

► V mužstve sú aj dvaja mladí obrancovia Svetlík s Vatrtom. Ešte môžu hrať za juniorov. Dostanú sa do zostavy?

Ak nepoľavia v tréningu, aj naďalej sa budú pripravovať s áčkom. Zahrajú si za juniorku a v prípade potreby hocikedy naskočia i za mužov.

► Brankárska dvojica Rybár – Košarišťan patrí k najmladším v lige. Sú už dostatočne vyzretí, aby sa stali oporami mužstva?
Hoci sú obaja mladí brankári, majú už niečo odchytané. Paťo Rybár predviedol už minulý rok, že sa naňho dá spoľahnúť, a Košarišťan chytal v Banskej Bystrici tiež výborne, takže v tom nevidím problém.

► Žlto-modrý dres oblečú aj traja zahraniční hráči, Lotyši Gipters s Brancisom a Ukrajinec Krotov. Nemali problém s komunikáciou? Chápali všetky taktické pokyny?

Ešte zo školy viem trošku po rusky a navyše všetci vedia po anglicky, takže s komunikáciou nie je žiaden problém.

► V piatok štartujete Tipsport Ligu na ľade Skalice. S akými ambíciami vstupujú havrani do nového ročníka?

Určite je prioritou dostať sa do play-off. To je cieľ a urobíme všetko, aby sme ho splnili.

► Hráči i fanúšikovia si vás obľúbili. Chcete im pred začiatkom sezóny niečo odkázať?

Chcem, aby ich bavilo sa na nás chodiť pozerať a fandiť nám. Želám si tiež, aby hráči predvádzali dobré výkony, lákajúce divákov na tribúny. Keď sa hrá atraktívny hokej, určite z toho majú aj fanúšikovia lepší zážitok.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava