Ručkayovci majú s Nitrou extraligové striebro

  • Spravodajstvo
  • 1. mája 2014, 13:38
  • Autor:th

Hokejová Tipsport extraliga už pozná svojho víťaza. V nesmierne dramatickej a vyrovnanej finálovej sérii medzi Košicami a Nitrou sa z víťazstva radovali hokejisti z východu Slovenska, ktorí v poslednom siedmom zápase naložili Nitre debakel 6:0 a zvíťazili tak 4:3 v sérii.

V drese vicemajstrov mali svoje stabilné miesto aj Piešťanci – bratia Henrich a Jakub Ručkayovci, no majstrovský pohár do nášho mesta, žiaľ, ukázať neprinesú.

Nitrianski hokejisti schytali na záver finálovej série v Košiciach debakel 0:6 a až príliš ľahko prišli o možnosť získať prvý slovenský titul v histórii. Nitrania v burácajúcej Steel aréne nedokázali ani raz prekonať brankára Staňu, no napriek tomu ich skvelí fanúšikovia, ktorých prišla na rozhodujúci zápas série takmer tisícka, po dueli vytlieskali. Pre Nitru znamená semifinálová účasť historický úspech, pretože sa tam dostala prvý raz. Titul im však tesne unikol a budú sa musieť uspokojiť so striebornými medailami.

Prehra v rozhodujúcom stretnutí staršieho z bratov Ručkayovcov Henricha mrzela, no s odstupom času na sezónu bude spomínať v dobrom: „Počas celej série sme robili individuálne chyby a to bola jedna z vecí, ktorá v konečnom dôsledku finále rozhodla. Veľké hrúbky nás pripravili aj o úspech v rozhodujúcom zápase. Momentálne nás prehra veľmi bolí, ale všetko raz prebolí a určite budeme s touto sezónou spokojní.“

H. Ručkay patril počas celej sezóny k lídrom Nitry. V 65 zápasoch nazbieral 48 bodov za 26 gólov a 22 asistencií. Jeho mladší brat Jakub prišiel do mužstva v priebehu sezóny a v zostave sa okamžite usadil. V 30 zápasoch si do štatistík pripísal 19 bodov za päť gólov a 14 asistencií.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín