Prvou držiteľkou Ceny Piešťanského týždňa je K. Kleinová

  • Hokej / Šport
  • 5. novembra 2015, 08:51
  • Autor:T. Horký

Piešťanská hokejistka Klaudia Kleinová sa stala prvou držiteľkou Ceny Piešťanského týždňa, ktorú budeme udeľovať v spolupráci s občianskym združením HK Havrani najlepšiemu mládežníckemu hokejistovi za uplynulý mesiac. Čerstvá reprezentantka Slovenska si cenu prevzala pred začiatkom extraligového zápasu s Popradom a my sme ju pri tejto príležitosti vyspovedali.

► Trénerská rada HK Havrani ťa zvolila najlepšou mládežníčkou v mesiaci september a ako prvá si získala Cenu Piešťanského týždňa. Čakala si, že budeš ocenená práve ty?
Som veľmi prekvapená a nadšená, nečakala som to. Je to pre mňa veľká motivácia byť ešte oveľa, oveľa lepšia.

► Okrem ceny si za svoje výkony bola nedávno odmenená aj pozvánkou do slovenskej reprezentácie žien do 15 rokov. Aký bol pre teba prvý reprezentačný kemp?
Áno, podarilo sa mi dostať do slovenskej reprezentácie a som na to hrdá. V kempe sme absolvovali zápasy medzi sebou aj tréningy a zavŕšili sme ho stretnutím proti ôsmakom z Trnavy, nad ktorými sa nám podarilo vyhrať 8:5. Skúsenosti a zážitky sú veľmi príjemné, spoluhráčky, tréneri aj trénerky boli super a dúfam, že sa tam dostanem opäť.

► V HK Havrani hrávaš za ôsmakov a v tíme si so samými chalanmi. Takisto aj za súperov máš zväčša chlapcov. Ako ťa berú v kolektíve? Protivníci ťa na ľade šetria?
V našom tíme som jediné dievča. S chlapcami si niekedy viac rozumiem ako s dievčatami. V kolektíve ma berú v pohode ako každého iného. Protivníci ma na ľade nešetria, pristupujú ku mne ako ku každému protihráčovi a aj ja k nim. Som rada, že ma nešetria. Je to fér a zároveň po každom páde alebo údere na ľad sa učím zvonu vstať a bojovať ďalej.

► Prečo si si vybrala práve hokej, ktorý nie je typicky dievčenský?
Hokej hrám tak tri roky. Tento šport som si vybrala preto, lebo je nádherný, tvrdý, a hlavne zaujal miesto v mojom srdci. Brat Patrik hral hokej skoro 20 rokov, no pre zranenie s ním musel prestať. Nakoľko sestrin syn Patrik hrá hokej za prípravku, raz som sa išla s nimi pozrieť na štadión a v momente som cítila, že sa chcem hokeju venovať.

► Máš osobné ambície, ktoré by si chcela v hokeji naplniť?
Chcela by som dosiahnuť maximum a urobiť pre tento šport všetko. Hlavne by som chcela naďalej reprezentovať Slovensko, ale aj byť čo najdlhšie s mojimi spoluhráčmi a s trénermi, ktorých mám veľmi rada a nesmierne si ich vážim. Bez nich by som nebola tam, kde som. Chcem sa poďakovať celému vedeniu ŠHK 37 Piešťany i HK Havrani, že mi dali túto možnosť.

Očami trénera


Klaudia Kleinová očami svojho trénera Petra Lichanca:„Napriek tomu, že Klaudia hrá hokej len pár rokov, môžem povedať, že jej to ide veľmi dobre. Musím ju pochváliť hlavne za jej cieľavedomosť a pracovitosť, ktorá je ozaj

VIZITKA


Meno: Klaudia Kleinová
Dátum narodenia: 12. 4. 2001
Bydlisko:
Drahovce
Trieda: 8. ŠHT
Post: útočníčka
Držanie hokejky: pravá

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav