Pre Miklíka je návrat do Slovana nereálny

  • Hokej / Šport
  • 5. októbra 2017, 07:16
  • Autor:th

V slovenských médiách sa počas uplynulého týždňa objavila informácia o tom, že piešťanský hokejista Michel Miklík posilní extraligový Zvolen.


Michel Miklík už v minulosti obliekal dres HC Bratislava v 1. hokejovej lige. © FB M. Miklíka

Miklík však tvrdí, že to nie je pravda, a nechápe, odkiaľ sa informácia o jeho údajnom príchode pod Pustý hrad zobrala. „Nechápem, ako to vzniklo. Hovoril som pred časom s Vlastom Plavuchom (športový riaditeľ HKM Zvolen – pozn. red.) a dohodli sme sa, že by som si šiel k nim na mesiac zahrať a začiatkom októbra sa mu ozvem. Nič záväzné sme zatiaľ nespečatili. Vznikla nejaká dezinformácia,“ uviedol všetko na správnu mieru Miklík.
Tridsaťpäťročný piešťanský rodák v úvode aktuálnej sezóny odohral tri súťažné stretnutia za prvoligový tím HC Osmos Bratislava, pripísal si v nich tri góly a dve asistencie.
Už skôr sa vyjadril, že od novembra sa pravdepodobne vráti do Fínska, v ktorom hral predchádzajúcom ročníku za JYP Jyväskylä alebo opäť poputuje do niektorého z tímov Kontinentálnej hokejovej ligy. „Rysujú sa nejaké ponuky z KHL, ktorá, priznávam, je prioritou, i keď som bol vo Fínsku veľmi spokojný. Musím preto všetko dobre zvážiť, čo by bolo pre mňa najvýhodnejšie,“ konštatoval Miklík.
Aj v minulej sezóne začínal najprv na Slovensku, cez rodné Piešťany, Košice a neskôr české Brno zamieril do Fínska. Miklík reprezentoval Slovensko na piatich majstrovstvách sveta a v máji 2012 sa podieľal na striebre pre výber SR v Helsinkách. Štartoval aj na zimnej olympiáde 2014 v Soči.
Piešťanec odohral aj niekoľko sezón v drese Slovana Bratislava a opäť sa vynára myšlienka, či by nebol aktuálny jeho návrat do hlavného mesta. S elitným slovenským mužstvom sa však nerozišiel v dobrom a stále mu dlhujú financie.
„Na tom sa nezmenilo nič. Tie štyri výplaty sú stále niekde vo vzduchu a nikto z klubu sa k tomu nevyjadruje. Je to pre mňa zvláštne a naozaj nechápem, ako môže hrať Slovan napriek nedoriešeným dlhom bez problémov KHL,“ posťažoval sa pre portál hokej.sk najlepší strelec Slovákov z tohtoročného svetového šampionátu.
Napriek tomu vicemajster sveta z roku 2012 nemá na Slovan ťažké srdce. Do Bratislavy by sa rád vrátil. To by však nesmel na lavičke „belasých“ stáť český tréner Říha, ktorý si s Miklíkom zjavne do oka nepadol.
„Pod trénerom Milošom Říhom je to nemysliteľné. Vlani ma nechcel, preto som odišiel. Proti Slovanu nič nemám, bol som tam vždy spokojný, fanúšikovia sú úžasní, ale pod jeho vedením si to neviem predstaviť“, priznal Miklík otvorene pre pluska.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel