Piešťany vyhrali v Trenčíne

  • Šport / Hádzaná
  • 30. októbra 2012, 19:52
  • Autor:sita/p.j

Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 18. Marosz (J. Pardavý st., J. Gašparovič) – 21. T. Melichárek (Brňák, Mertel), 47. Peško (Chylo, Haring)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška – J. Tvrdoň, Výleta, 2280 divákov
Zostavy:
Trenčín: Kristín – Biro, Habšuda, J. Koma, Imrich, T. Bokroš, Vizváry, M. Nemčík – J. Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st. – Tybor, T. Kopecký, Sojčík – T. Klíma, Lelkeš, Šišovský – Jakúbek, M. Adamec, Broska
Piešťany: Tomek – V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Bučka, A. Kolník, A. Hruška – T. Melichárek, Mertel, Stupka – J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay – Haring, Peško, Chylo – Očenáš, V. Nemec, S. Saliji

Považské derby ponúklo svižný a zaujímavý hokej. V prvej tretine sa okrem menšieho množstva dobrých šancí zrodilo aj viacero hektických situácií pred bránkami. Na gól sa však muselo čakať až do konca 18. min, keď Marosz strelou zblízka pod hornú žrdku zakončil bleskovú kombinačnú akciu spoza bránky a využil tak trenčiansku presilovku – 1:0.
Hostia však odpovedali v rovnakom početnom pomere už po 33 sekundách druhého dejstva, Brňákovu strelu od modrej čiary stečoval Melichárek a zmazal súperov náskok. Mužstvá hrali bojovne a nikto si nedokázal vynútiť prevahu, takže hra bola zväčša vyrovnaná a pútavá. V určitých fázach prostrednej časti síce Piešťany roztáčali svoj útočný kolotoč, ale bez efektu, pretože domáca defenzíva dokázala dobre reagovať.
Nováčik pokračoval v odvážnej hre aj v tretej tretine. V 47. min konečne už aj z prevahy vyťažili – Peško z ťažkého uhla prekonal brankára domácich a poslal svoj tím do vedenia. Trenčín však nezložil zbrane a nepriaznivý vývoj sa snažil otočiť, no na jeho hokejkách už úradovala nervozita. Hostia si svoje vedenie udržali až do konca stretnutia. V závere sa ešte domáci odhodlali k power-play, hosťujúci gólman Tomek však svoje mužstvo opäť podržal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj