Piešťanec Michel Miklík posilnil Kometu Brno

  • Hokej / Šport
  • 30. novembra 2016, 15:03
  • Autor:T. Horký

Slovenský reprezentačný útočník a odchovanec piešťanského hokeja Michel Miklík si premiérovo v kariére zahrá v najvyššej českej hokejovej súťaži, dohodol sa na spolupráci s tímom Kometa Brno. Vedenie moravského mužstva tým zareagovalo na zranenia Erata a Haščáka i odchod Hrušku do Oulu.

„Sme radi, že sa nám podarilo získať Miklíka. Je to čiastočne aj reakcia na niektoré zranenia hráčov. Naším cieľom je mať široký a kvalitný káder, čo je ďalší dôvod, prečo prišiel Michel. Verím, že zapadne do kolektívu a ešte viac zatraktívni našu hru,“ povedal generálny manažér, majiteľ a hlavný tréner Komety Libor Zábranský.

Miklík rozšíril slovenskú enklávu, v tomto klube momentálne pôsobia brankár Marek Čiliak, obrancovia Jozef Kováčik, Tomáš Malec, Peter Trška, Patrik Koch a útočník Marcel Haščák. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 Miklík doteraz pôsobil v Košiciach, v polovici októbra podpísal zmluvu na jeden mesiac. Z tímu oceliarov odchádza v kariére už druhýkrát, v lete 2012 nabral smer Slovan Bratislava.
Tridsaťštyriročný rodák z Piešťan odohral v najvyššej slovenskej súťaži 2016/17 osem zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. „S Košicami sme mali dohodu, že v prípade zahraničnej ponuky môžem po mesiaci odísť. Tá ponuka napokon prišla, a tak som sa rozhodol odísť. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, pretože v Košiciach som bol súčasťou výbornej partie a mal som i dôveru trénera, ktorého som navyše poznal. Prežil som v Košiciach pekný mesiac a bolo príjemné vrátiť sa do známeho prostredia. Vedeniu HC Košice za túto šancu ďakujem a mrzí ma azda len domáca prehra s Popradom. Neodchádza sa mi ľahko. Ponuka Komety sa mi však páčila. Brno má majstrovské ambície, to bol pre mňa najdôležitejší faktor,“ uviedol M. Miklík.

Kometa Brno patrí v posledných sezónach k elitným tímom českej extraligy a v tejto sezóne je horúcim kandidátom na zisk titulu. Mali by k tomu dopomôcť aj výkony skúseného M. Miklíka. „Bude to pre mňa určite veľkou výzvou. Nikdy som v Česku nehral, ale z počutia viem, že je to veľmi kvalitná a ťažká súťaž. Veľmi sa teším a sám som plný očakávaní,“ skonštatoval Piešťanec.

Ako sme spomínali, v brnianskom celku je niekoľko slovenských hráčov, takže M. Miklík nejde do neznámeho prostredia a v jednom tíme sa stretne s viacerými známymi: „V kádri je aj Marcel Haščák, s ktorým som hral v Košiciach, Chabarovsku či reprezentácii. Dal mi nejaké informácie a verím, že mi v začiatkoch pomôže. Počul som od neho len samú chválu, či už na klub, fanúšikov i mesto Brno. Nemal som žiaden dôvod váhať a rád som s Kometou podpísal zmluvu.“

Kometa aktuálne okupuje tretiu priečku v tabuľke len s trojbodovou stratou na prvé miesto. Je to tím s veľkými ambíciami, ktoré sa zhodujú aj s Miklíkovými očakávaniami. „Po očku som to sledoval. Kometa má výborný tím a aj doterajšie výsledky, takže verím, že v tom budeme pokračovať,“ zakončil M. Miklík.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín