P. Lušňák dohrá sezónu vo Zvolene

  • Hokej / Šport
  • 20. februára 2017, 21:19
  • Autor:th/hp

Piešťanský hokejista Patrik Lušňák po konci sezóny Slovana Bratislava dohrá sezónu v slovenskej Tipsport Lige. Reprezentačný útočník bude pôsobiť v tíme HKM Zvolen, kde by mal tímu pomôcť v závere základnej časti i v bojoch play-off.

Dvadsaťosemročný útočník posilnil tipsportligistu po záverečnom zápase „belasých“ v tejto sezóne KHL proti Medveščaku Záhreb (7:5). „V stredu 15. februára o polnoci sa na Slovensku uzavrel prestupový kolotoč. Samozrejme, aj náš klub sa chcel pred záverečnými bojmi v základnej časti, ale najmä pred  play-off, posilniť,“ povedal pre klubový web Zvolenčanov prezident HKM Dušan Mráz. „Naším cieľom bolo získať dvoch kvalitných hráčov, čo sa podarilo zrealizovať na päťdesiat percent. Odteraz bude farby nášho klubu hájiť slovenský reprezentant Patrik Lušňák,“ pokračoval D. Mráz.

Dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta (2015, 2016) obliekal dres Slovana od sezóny 2015/2016, v tohtosezónnej edícii nadnárodnej KHL nastúpil za bratislavský tím v 60 zápasoch a pripísal si v nich sedem gólov a rovnaký počet asistencií. „Veľké pozitívum je, že Patrik dal prednosť nášmu klubu pred ďalším radom záujemcov, a to podotýkam, za tých istých podmienok,“ pokračoval D. Mráz a pridal ešte jeden čerstvý poznatok: „Sklamaním pre mňa je nová osobná skúsenosť. Zahraniční hráči, ale aj niektorí slovenskí reprezentanti so skúsenosťami v KHL nie sú ochotní hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Radšej skončia sezónu 15. februára a za ničnerobenie berú odmenu do konca apríla. Samozrejme, je to osobná záležitosť každého jednotlivca. Na tomto základe je naša úspešnosť pri dopĺňaní mužstva pred play-off 50-percentná. Mali sme od agentov ponuky aj na hráčov z iných líg, ale tie sme po konzultáciách s trénerom Mikulom zamietli, pretože nám v tejto fáze išlo vyložene o kvalitu.“

Pre P. Lušňáka to bude tretí extraligový klub v kariére. Po anabázach v Skalici i domácich Piešťanoch bude brázdiť ľad pod Pustým hradom. Nakoľko jeho tím Slovan Bratislava v KHL nepostúpil do play-off, chcel si súťažnú sezónu predĺžiť. „V Slovane sa mi zrušila zmluva, so Zvolenom som podpísal novú. Jednoducho sme sa dohodli na podmienkach. Vybral som si tím, ktorý má istotu postupu do play-off, to bola priorita. Chcem mať pred reprezentačnými povinnosťami odohraté nejaké zápasy,“ povedal pre hokejportal P. Lušňák, ktorý rovnako priznal, že mal zo slovenskej súťaže viacero ponúk: „Zvolen nebol jediný, ale vybral som si ho.“

P. Lušňák mal aj ponuku z neuvedeného fínskeho klubu, no pôsobenie v krajine tisícich jazier nevyšlo. „K tomu sa už nechcem vracať a vyjadrovať, to už nechajme. Je škoda, že to nevyšlo,“ dodal odchovanec piešťanského hokeja.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín