Naše hráčky zdolali Kazachstan 9:2

  • Hokej / Šport
  • 5. apríla 2010, 11:38
  • Autor:SZĽH, video: P. Sedláčik

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Aj v druhom vystúpení na svetovom šampionáte hráčok do 18 rokov I. divízie v Piešťanoch sa slovenské hráčky tešili z víťazstva. Po výhre nad Nad outsiderom a nováčikom turnaja – nováčikom I. divízie MS 18 Kazachstanom zvíťazili zverenkyne trénera Igora Andrejkoviča jednoznačne 9:2, keď o svojom triumfe rozhodli už v úvodnej tretine.

Strelecky sa v stretnutí zaskvela kapitánka Nicol Čupková, strelkyňa piatich gólov.

Slovenské hokejistky mali hernú prevahu od úvodných sekúnd stretnutia a už po troch minútach sa tešili z úvodného gólu stretnutia, ktorý strelila kapitánka Čupková. Gólová lavína zasypala kazašskú brankárku Ogayovú do 13. minúty, kedy lovila puk zo svojej bránky celkovo päťkrát.
V slovenskej bránke dostala oproti prvému stretnutiu príležitosť Kiapešová a veľmi si nezachytala. Kazašky sa pred jej svätyňu dostávali len sporadicky, jednu z mála príležitostí v 18. minúte využila Kartanbajevová a strelila druhý gól Kazašiekna turnaji.
Ani v druhom dejstve sa dej hry nezmenil – Slovenky mali prevahu a ďalšími troma gólmi zaťažili konto kazašského tímu. V záverečnej časti mladé slovenské hokejistky zvoľnili zo svojho tempa a umožnili súperkám streliť aj druhý gól. Naopak vytúženú desiatku im rozhodkyňa Hengstová v 59. nedopriala, keď neuznala gól našej olympioničky a najlepšej hráčky – päťgólovej Nicol Čupkovej.

SLOVENSKO – KAZACHSTAN 9:2 (5:1, 3:0, 1:1). Góly:  4., 10., 31., 37., 57. Čupková, 7., 28. Miháliková, 11. Staroňová, 13. Ihnaťová – 18., 52. Kartanbajevová, Rozhodovali Hengstová (Hol.) – Pencunová (Nem.), Sandorová (Maď.). Vylúčené 5:12, presilovky 4:0, oslabenia 0:0. Strely na bránku: 47:14, 375 divákov.
Zostava SR: Kiapešová – Novotná, Olosová, Balašová, Michalcová, Luptáková, Stašová – Lučová, Bondorová, Čupková – Miháliková, Staroňová, Ihnaťová – Vulganová, Časnochová, Štofanková – Sakalíková, Sabolčinová, Želonková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava