Najmladší havrani boli dobrými hostiteľmi

  • Hokej / Šport
  • 18. decembra 2017, 18:27
  • Autor:ts

Uplynulú nedeľu sa na Zimnom štadióne Easton aréna v Piešťanoch uskutočnil hokejový turnaj najmladších hokejistov do sedem rokov. Turnaj bol obsadený veľmi kvalitnými družstvami z ôsmich miest Česka a Slovenska, čo sľubovalo výbornú možnosť porovnať si sily mladých havranov s tými najlepšími.

Hralo sa systémom na dve skupiny po štyri tímy, kde sa stretlo každé mužstvo s každým. HK Havrani Piešťany vytvoril svoje „A“ a „B“ mužstvá, a tak mal zastúpenie v oboch skupinách.
Piešťanci sa zachovali ako naozaj skutočne najlepší možný hostitelia turnaja. Po často veľmi vyrovnaných súbojoch, kde rozhodovali iba malé chybičky či jednogólový rozdiel, sa umiestnili na štvrtom mieste vo svojich tabuľkách.
„A“ výberu havranov sa v základnej časti podaril vynikajúci výsledok, keď porazili ako jediní na turnaji neskorších víťazov HC Oceláři Třinec 9:8. Tento výsledok signalizuje veľkú nádej v budúcnosť mladých talentov z Piešťan. V ďalších dvoch dueloch s HC Slovan Bratislava 2:4 a s HC Uherské Hradište 6:9 sa šťastena priklonila na stranu súperov. Hlavne tá mala najväčší podiel na tom, kde sa „A“ mužstvo ocitlo v celkovom umiestnení v tabuľke.
„B“ výber havranov nezačal turnaj najlepšie, a to prehrou s mužstvom HOBA Bratislava. Ale už druhý zápas ukázal silu a konkurenčnú schopnosť aj „B“ výberu, keď počas celého zápasu viedol a iba nešťastná náhoda nedovolila doviesť zápas do víťazného konca. Prehral gólom z poslednej minúty 9:10. Prehra v treťom zápase s mužstvom z Brumova-Bylnice, ktorý celkovo obsadil druhé miesto, iba ukázala, v ktorých oblastiach sa piešťanskí hokejisti ešte musia zlepšovať a tvrdšie na sebe pracovať.
Umiestnenia našich výberov zabezpečilo vzájomný súboj o celkové 7. miesto, kde napokon úspešnejší boli hráči z „B“ výberu. Výbornú atmosféru turnaja potvrdili všetky zúčastnené tímy, ktoré organizátori v kúpeľnom meste veľmi radi privítali, a tak zahájili každoročnú tradíciu vianočného piešťanského Havran Cupu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava