Na ľad vykorčuľovala tridsiatka havranov

  • Hokej / Šport
  • 5. augusta 2014, 10:10
  • Autor:T. Horký

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany už od nedele zarezávajú na ľade. Pod vedením trénerov Romana Sýkoru a Jozefa Krišáka vykorčuľovalo na ľad 33 hráčov – šesť kompletných formácií a traja brankári. Okrem dopredu avizovaných posíl sa do prípravy zapojilo aj sedem nových hráčov, ktorí budú bojovať o miesto v základnej zostave havranov.

Piešťanskí hokejisti počas prvých dvoch týždňov absolvujú tréningy v dvoch skupinách. Jedna bude trénovať na ľade, druhá bude zarezávať v posilňovni alebo inou formou tréningu na suchu. Havrani mali v sobotu individuálny tréning, na ktorom si mohli vyskúšať nový výstroj, no od nedeľného rána už trénujú naplno. Na úvodnom tréningu bolo vidieť okrem avizovaných posíl aj nové tváre, ktoré prichádzajú do Piešťan na skúšku. O miesto v obrane sa uchádzajú Michal Valjent, ktorý v minulej sezóne hral v reprezentačnej dvadsiatke aj na majstrovstvách sveta, a Jakub Makovský z Popradu. V útoku budú tréneri skúšať Branislava Rapáča (Brookings Blizards, USA), Filipa Martinca (Long Beach Bombers, USA), Filipa Nemčeka (Trenčín), Richarda Vaculína (Žilina), Petra Lichanca (Karaganda), Jána Blaška (Idaho, USA) a Patrika Brzobohatého (Litoměřice, ČR).
Piešťanom sa navyše podarilo splniť podmienky pre získanie extraligovej licencie pre sezónu 2014/2015.

Aktuálny káder ŠHK 37 – brankári: Martin Šúrek, Patrik Rybár, Matej Kičina, obrancovia: Tomáš Brňák, Tomáš Bučka, Matej Cuník, Martin Škadra, Antonín Hruška, Tomáš Hluch, Peter Gula, Michal Srnec, Eduard Šedivý, Michal Valjent, Jakub Makovský, útočníci: Ján Románek, Michal Peško, Matej Mišura, Dávid Schmidt, Filip Hudec, Jozef Haring, Marcel Holovič, Matej Hamrák, Michal Toman, Tibor Kutálek, Lukáš Vartovník, Branislav Rapáč, Filip Martinec, Filip Nemček, Richard Vaculín, Peter Lichanec, Ján Blaško, Patrik Brzobohatý

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 5. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel