Miklíka mrzí neúspešná kapitánska premiéra

  • Spravodajstvo
  • 22. apríla 2014, 14:07
  • Autor:sita/th

Hokejista Michel Miklík nebude na kapitánsku premiéru v seniorskej kariére spomínať v najlepšom. „Céčko“ piešťanskému rodákovi prišili na dres slovenskej reprezentácie pred štvrtkovým prípravným stretnutím s Francúzskom, ktoré tím Vladimíra Vůjtka po zbabranej prvej tretine prehral 2:4.

„Nehral Miro Šatan, tak sa rozhodli tréneri udeliť úlohu kapitána mne. Mrzí ma, že mi premiéra v tejto úlohe nevyšla tak, ako by som si prial,“ povedal Miklík.
O osude zápasu rozhodla prvá tretina. Slováci nezachytili francúzsky nástup, hneď od úvodu prehrávali, a domáci viedli po dvadsiatich minútach v Gape 3:0. „Nezvládli sme ju. Inkasovali sme až trikrát. Od druhej tretiny sme zvýšili tempo a pridali na dôraze, ale francúzsky brankár Hardy všetky naše pokusy pochytal. Až v tretej tretine sme ho prekonali, ale to už na vyrovnanie skóre nestačilo. Škoda, že sme si celé stretnutie prehrali hneď na začiatku,“ dodal Miklík, ktorý zatiaľ odohral v slovenskom drese 57 zápasov a strelil 10 gólov.
Odvetu odohrali Slováci na ľade v Grenobli proti Francúzom v sobotu a vrátili im štvrtkovú prehru, keď zvíťazili 3:1. V odvetnom zápase si Miklík pripísal asistenciu na víťazný gól Tybora. Okrem Miklíka nastúpil v oboch zápasoch aj útočník Piešťan Patrik Lušňák, ktorý rovnako bojuje o miestenku na majstrovstvá sveta. Lušňák sa však do štatistík bodovo nezapísal. Tento týždeň odohrá slovenská reprezentácia v Košiciach a Poprade ďalšie dva duely s Fínskom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel