Miklík obliekol po 15 rokoch dres havranov, má namierené do Košíc

  • Hokej / Šport
  • 19. októbra 2016, 10:31
  • Autor:th/sita

Keďže bol hokejový útočník Michel Miklík po ukončení pôsobenia v Slovane Bratislava bez platnej zmluvy, využil možnosť hrať za klub zo svojho rodného mesta. Tridsaťštyriročný vicemajster sveta si dres bývalého extraligistu obliekol v sobotu, keď nastúpil za žlto-modrých havranov na zápas druhej hokejovej ligy, tretej najvyššej slovenskej súťaže, proti HC Bratislava. Do kúpeľného mesta sa vrátil po pätnástich rokoch. V Piešťanoch však odohral len jediný zápas, jeho ďalšie kroky smerujú do Košíc.

„Po uverejnení tlačovej správy o rozviazaní zmluvy medzi Slovanom Bratislava a Miklíkom som Michela oslovil s možnosťou ukázať sa na pár zápasov na našom ľade,“ uviedol šéf ŠHK 37 Jaroslav Lušňák. „Po dlhšom vzájomnom smiechu sa Michel vyslovil jednoznačne za. Je to pre nás veľká pocta. Som veľmi rád, že Michel nezabudol na to, kde sa tomuto krásnemu športu začal venovať.“

M. Miklík nastúpil v sobotňajšom súboji proti lídrovi druhej ligy, HC Bratislava, v útoku s Marekom Mihálikom a Jaroslavom Rybárikom a k víťazstvu prispel dvomi gólmi. „Na druhú slovenskú ligu to bol celkom dobrý zápas a diváci si prišli na svoje. Videli pekné akcie, vyhrali sme, takže určite vládne spokojnosť,“ povedal po zápase M. Miklík.

Tridsaťštyriročný forvard sa v drese svojho materského celku predstavil po pätnástich rokoch, keď z Piešťan odchádzal ako nádejný talent slovenského hokeja. Odvtedy stihol prejsť veľa zaujímavých akvizícií – cez Liptovský Mikuláš, Košice, Slovan Bratislava až po ďaleký Chabarovsk – a vo všetkých tímoch zanechal výraznú stopu. Na domácom ľade sa mu však po dlhej dobe hralo opäť výborne. „Bolo to pre mňa príjemné, veľa ľudí ma poznalo, zahral som si s chuťou, takže super,“ pokračoval M. Miklík.

Pre 84-násobného slovenského reprezentanta to bol prvý zápas v sezóne, nakoľko po minulom ročníku skončil v tíme KHL Slovan Bratislava, hoci mal ešte stále platnú zmluvu. Formálne naťahovačky o jej rozviazaní trvali až do minulého utorka, keď konečne prišlo k dohode a Miklík sa stal voľným hráčom. „Ešte sme riešili nejaké záležitosti. Bolo to dlhé dohadovanie, ale už je všetko hotové a stal som sa voľným hráčom,“ konštatoval M. Miklík.

Bolo jasné, že hráč podobného rangu s určitosťou nebude hrávať v druhej slovenskej lige. V nedeľu sa dohodol na pôsobení v tipsportligových Košiciach. „Po odchode Mareka Hovorku a zranení Gabriela Spilara sme sa dohodli na pôsobení Michela zatiaľ na jeden mesiac. Po tomto termíne je jeho zmluva otvorená až do konca roka. Riešili sme situáciu v mužstve a Michel bol v súčasnosti tou najlepšou voľbou,“ povedal generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

ŠHK 37 zdolal lídra tabuľky



V šlágri druhej hokejovej ligy privítali v sobotu hráči ŠHK 37 Piešťany vedúce mužstvo HC Bratislava. Piešťanci posilnení o reprezentanta a odchovanca Michela Miklíka uhájili domáci ľad a svojho súpera porazili 6:3. Zápas mal na druholigové pomery slušnú návštevu 634 divákov.

■ ŠHK 37 Piešťany – HC Bratislava 6:3
(2:0, 1:1, 3:2)

Góly a asistencie: 08:14 Miklík (Mihálik), 16:57 Miklík (Učeň), 29:20 Valo (Macháč), 43:44 Kubo (Valo), 47:49 Hudec (Kubo, Valo), 50:41 Filip (Mihálik, Miklík) – 38:34 Horský (Vintr), 44:35 Klein (Rusnák), 44:35 Gron (Vintr)

Zostava ŠHK 37: Kičina – Blaško, Macháč, Valo, Kubo, Hudec – Filip, Žitňanský, Rybárik, Mihálik, Miklík – Imrich, Polák, Ondrejka, Učeň, Klčo – Fedor, Rufati

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava