Leo Gudas: Jednoznačným cieľom je postup do play-off

  • Hokej / Šport
  • 23. decembra 2014, 08:48
  • Autor:Tomáš Horký

Na pondelkovej tlačovej konferencii bol oficiálne predstavený nový tréner ŠHK 37 Piešťany Leo Gudas, ktorý na tomto poste vystriedal Romana Sýkoru, ktorý na svoju funkciu rezignoval po poslednom zápase v Žiline. My sme hneď nového trénera poprosili o krátky rozhovor, v ktorom vysvetľuje prečo sa rozhodol prijať ponuku z Piešťan, no spomína aj ďalše zaujímavé postrehy.

Čo Vás motivovalo, aby ste prijali ponuku trénovať Piešťany?
Piešťany poznám, ešte z čias, kedy som bol na vojne v Trenčíne, tak sme sa tu boli párkrát pozrieť. Jednania s klubom prebiehali v priateľskej atmosfére, keďže sa s Jarom Laiferom poznáme z doby kedy som hrával v Trenčíne. Ja som už ani žiadnu ponuku nečakal, pretože som ani nič nehľadal. Je to však pre mňa výzva a hokej mám stále rád a ponuku som s radosťou prijal.
Čo bude cieľom havranov pod Vaším vedením?
Jednoznačne dostať sa do play-off. Tie mužstvá pred nami sú však už celkom ďaleko. Chcel by som, aby naše mužstvo dostalo trošku tvár a keď by sme sa dostali do vyraďovacej časti, tak aby sme tam boli zdatným súperom, nech už dostaneme kohokoľvek.
Aký máte prehľad o slovenskej extralige a konkrétne o mužstve ŠHK 37 Piešťany?
Piešťany som zvlášť nesledoval, ale slovenskú extraligu sledujem pravidelne, pretože mám slovenské programy. Ako som spomenul, hokej ma baví a sledujem aj rôzne európske súťaže takže prehľad si udržiavam.

Leo Gudas: Jednoznačným cieľom je postup do play-off
     
Vravíte, že máte prehľad o rôznych európskych súťažiach. Čo vravíte na kvalitu slovenskej extraligy, ktorá býva často spochybňovaná?
Už som to komentoval dávnejšie, že v slovenskej extralige je veľa šikovných hráčov. Trošku vidím problém v obrancoch, no nie je to iba na Slovensku. Je to aj v Čechách. Často sa preferujú skôr ofenzívni obrancovia, čo je na jednu stranu dobre, ale tých defenzívnych, ktorých je potreba moc nie je.
V Piešťanoch ste necelý deň, aké sú zatiaľ Vaše prvé dojmy z nového pôsobiska a v čom si myslíte, že to havranom viazne?  
Rozhľadený určite nie som, no vyzerá, že je tu dobrá partia chlapcov. Výsledky však neboli moc presvedčivé. Dostávalo sa veľa gólov, boli nejaké chyby v obrane, takisto aj nedisciplinovanosť bola dosť častá a to je asi aj príčinou, že Piešťany sú na ôsmom mieste.
Vy ste boli vyhlásený svojou tvrdou hrou. Môžeme sa tešiť, že budete aj od svojich zverencov vyžadovať podobný prístup?
Tu nejde o poňatie trénera, ide o to, či to tí hráči v sebe majú alebo nie. Presvedčovať niekoho, aby hral veľa do tela rozhodne nebudem, ale budem vyžadovať, aby sa hlavne okolo bránky hralo tvrdšie, aby sme si chránili brankára a čistili predbránkový priestor.
Leo Gudas: Jednoznačným cieľom je postup do play-off
     
Prichádzate do viac-menej neznámeho prostredia. Poznáte niektorých z hráčov aktuálneho kádra osobne?
Do činenia som mal len s Tomášom Brňákom a Rasťom Konečným, ktorý mi prešli cez ruky v Mladej Boleslavi, ale s ostatnými sa osobne nepoznám.
V mladom veku ste počas vojny nastupovali v neďalekom Trenčíne, aké máte na tieto časy spomienky?
Pre mňa to bol krásny rok na vojne. Keď spomeniem na hráčov, ktorý so mnou pôsobili, či ž Edo Hartmann, Fero Hossa, Stano Medŕík, Otto Haščák či Jarda Látal, takt o boli neskôr vynikajúci hráči a na Trenčín mám len najlepšie spomienky.

Jaroslav Laifer vysvetľuje, prečo práve Leo Gudas?
O tom ako vznikla spolupráca s Leom Gudasom prezradil viac generálny manažér klubu Jaroslav Laifer. „Po tom, ako Roman Sýkora minulý týždeň rezignoval na svoju funkciu, tak sme boli nútení začať jednania s niektorými kandidátmi, ktorí by jeho miesto zaujali. To, s ktorými sme jednali, teraz už nie je podstatné, ale určitými odporučeniami sme sa dopracovali k Leovi Gudasovi. Ja ho poznám z nášho spoločného účinkovania v Trenčíne, kedy tam ako hráč pôsobil v ére, kedy trenčiansky hokej začal rásť. Spojili sme sa s ním, slovo dalo slovo a dnes je tu. Po krátkych jednaniach s pánom Lušňákom, sa Leo rozhodol, že už mal dosť cestovania za synom do Ameriky a teraz sa chce venovať trénerskej kariére aj naďalej,“ ktorý neskôr hovoril aj o prípadnom posilnení kádra. „Sme v takej situácii, že oslovíme niektorých hráčov, no uvidíme, ako sa pod vedením nového trénera zobudí súčasný káder. Máme na to ešte chvíľu, čas než skončí prestupové obdobie.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav