Kapitán ŠHK 37 R.Filip: Nemáme sa za čo hanbiť

  • Hokej / Šport
  • 4. apríla 2014, 11:53
  • Autor:th

Piešťanskí hokejisti zostali, tak ako minulý rok pred bránami finále. V semifinálovej sérii nestačili na Košice a podľahli im 2:4 na zápasy. Havranom sa tak podarilo obhájiť konečné štvrté miesto, ktoré je určite pekným výsledkom. Po šiestom zápase sa chopil slova kapitán ŠHK 37 Richard Filip a prezradil nám svoje bezprostredné dojmy zo semifinále, ale i z celej sezóny.

 Piešťany vstupovali do zápasu s tým, že budú chcieť sériu dotiahnuť k siedmemu zápasu v Košiciach. Vedeli , že Košice sú skúsené mužstvo, ktoré naopak bude chcieť rozhodnúť sériu už v šiestom zápase. V ňom však havrani ťahali za kratší koniec a zostali pred bránami finále. „Mrzí nás, že sme prehrali. Za stavu 0:0 sme boli Košiciam vyrovnaným súperom, no potom sme dostali nepríjemný gól do šatne. Chceli sme s výsledkom ešte niečo spraviť, no ku koncu sme už nemali dosť síl na zvrat zápasu. Košice boli aktívnejšie, lepšie korčuľovali, tlačili sa do brány a zaslúžene postúpili,“ zhodnotil šiesty zápas kapitán Piešťan Richard Filip. 
Havrani sa tak ako v minulej sezóne umiestnili na konečnom štvrtom mieste. Po zápase boli hráči Piešťan sklamaní, no za svoje účinkovanie sa určite hanbiť nemusia. „S odstupom času asi budeme spokojní, podarilo sa nám obhájiť štvrté miesto. Chceli sme Košice trošku potrápiť, čo sa nám aj podarilo, keďže sme dva zápasy vyhrali. Séria sa však hrá na štyri víťazné zápasy a tie vyhrali Košice,“ povedal Filip. 

Na otázku, ktorá z dvoch sezón bola náročnejšia odpovedal Filip nasledovne: „Hovorí sa, že ťažšie je vždy obhájiť. Minulý rok sme boli nováčikom, nikto nevedel čo od nás čakať. Na túto sezónu už na nás boli súperi pripravení, no určite sa nemáme za čo hanbiť, pretože štvrté miesto nie je až také zlé.“
Všetko dôležité o semifinálovej sérii havranov sa dočítate v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždňa!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava