J. Lušňák: Bez podpory fanúšikov to nejde

  • Hokej / Šport
  • 19. marca 2014, 14:23
  • Autor:th

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany opäť postúpili do semifinále play-off hokejovej Tipsport extraligy, keďže štvrťfinálovú sériu proti Popradu zvládli na výbornú a vyhrali ju 4:1 na zápasy. Svoje bezprostredné pocity po postupe nám prezradil prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák, ktorý taktiež prehovoril o tom, čo viedlo vedenie klubu zdvihnúť na semifinále cenu vstupeniek.

„Havrani“ sa opäť dostali medzi štyri najlepšie mužstvá extraligy. Ako hodnotíte štvrťfinálovú sériu s Popradom?
Štvrťfinále dopadlo nad očakávanie dobre. Pred sériou sme si verili, nálada bola výborná a chalani mali dobrú formu. Pred Popradom sme však mali veľký rešpekt. Mali veľmi dobrý káder a v sezóne potvrdzovali, že patria k špičke extraligy. I keď konečný stav série vyzerá jednoznačne pre nás, zápasy boli náročné a vyrovnané. Klobúk dole pred Popradom. Nečakali sme taký jednoduchý priebeh, v kútiku duše sme dúfali, že prejdeme do semifinále, čo sa nám napokon aj podarilo. Chalani do toho dali všetko a v našom tábore panuje veľká spokojnosť.

Hráči sa opäť prezentovali dobrou taktickou a defenzívnou hrou. Čo bolo pre Vás najviac potešujúce?
Mňa osobne potešila vôľa chalanov a ich túžba po víťazstve. Bolo vidieť, že z nich srší chuť do hokeja. Je to jedna vynikajúca partia, ktorá si ide za jasným cieľom. Do toho sa pripojili výkony jednotlivcov. Hlavne brankárov. Obaja nás vo štvrťfinále svojimi výkonmi podržali. Takže dúfam, že to potešilo nielen mňa, ale aj všetkých ostatných.
Práve po angažovaní brankára Šúreka vznikla v Piešťanoch veľmi vyrovnaná brankárska dvojica. Nebude teraz problém s tým koho postaviť?
Ja do toho trénerom nezasahujem. Zostavu si spolu prejdeme, no oni majú rozhodujúce slovo. V každom športe, to je zvyčajne tak, že víťazná zostava sa nemení a keď ide karta, tak ju netraba otáčať. Máme skúsených a kvalitných trénerov a tí vedia čo majú urobiť.
Súper do semifinále ešte nie je známy, no pravdepodobne to bude Nitra alebo Košice. Koho by ste si viac priali?
Súperov si nenavyberáme. Všetky tímy, ktoré sa dostali do play-off sú kvalitné. Nás teší, že sme postúpili do najlepšej štvorky, no tam už je to jedno. Či to bude Nitra alebo Košice, bude to o momentálnej forme a šťastí. Nitra by síce bola lepšia kvôli cestovaniu a návštevnosti fanúšikov, Košice zase majú maródku, no aj tak sú veľmi silné. Ako som však povedal, obe mužstvá sú kvalitné.

Minulý rok ste na semifinále zdvihli cenu vstupného, ako to bude teraz? Bude sa zvyšovať?
Rozhodli sme sa cenu vstupného zvýšiť. Lístok na státie bude stáť päť eur, na sedenie osem. Takisto aj permanentky strácajú platnosť, no ich majitelia budú mať prednostné právo, aby si zakúpili lístky na svoje miesta. Všetky informácie sú zverejnené na našej webstránke.
Čo Vás viedlo k tomuto rozhodnutiu? Ľudí to asi nepoteší…
Chceme požiadať fanúšikov, aby nás chápali, pretože šport sa nedá robiť do nekonečna, na úrovni, aby sme každému vyhoveli. Keď si zoberieme situáciu, ako sa u nás podporuje šport a kultúra, tak je to veľmi slabé. Firmy v dnešnej dobe majú nedostatok financií, a tých čo šport sponzorujú je veľmi málo.  Funguje to tak všade inde vo svete. Najväčšie príjmy klubov tvorí predaj vstupeniek, marketingové predmety a televízne práva. Myslím, že nám sa tu podarilo vytvoriť kultúrne a kvalitné prostredie a na to aký máme štadión, máme aj najnižšie vstupné.
Nebojíte sa, že to odradí ľudí aby si na hokej našli cestu?
Mojim zbožným prianím, je aby ľudia pochopili situáciu aká je. Je osem euro v dnešnej dobe málo alebo veľa? Pre niektorých je to samozrejme dosť, no ak má niekto rád šport, tak nech ho radšej podporí kúpou vstupenky na kvalitný hokej, miesto toho aby šiel pozerať hokej do krčmy, kde minie oveľa viac. Bez toho, to nejde. Všetko čo sme doteraz vybudovali stálo nemalé peniaze. Nerobili sme to však pre seba, robili sme to pre ľudí. Tie financie, nejdú mne do vrecka. Ide to do klubovej ekonomiky, na výplaty, odvody, mládež, atď. Máme všetko riadne zdokumentované a nemáme čo skrývať. Je to teda len na nás Piešťancoch, či tu chceme niečo mať, alebo len z princípu si ten lístok nekúpime. Svetlým príkladom je napríklad Nitra, kde je každý zápas vypredaný a majú takisto vyššie vstupné.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava