Hokejista Mišura ovládol s Nice druhú francúzsku ligu

  • Hokej / Šport
  • 21. apríla 2016, 08:11
  • Autor:th

Piešťanský hokejista Matej Mišura tento rok pôsobil v meste Nice, s ktorým sa mu podarilo ovládnuť druhú francúzsku súťaž. V baráži o najvyššiu Ligue Magnus však hokejisti z Azúrového pobrežia neuspeli. Bývalý havran nám porozprával svoje dojmy z prvej sezóny v krajine galského kohúta.

Hokejisti Nice vyhrali základnú časť druhej najvyššej francúzskej súťaže Division 1 so 61 bodmi a v play-off mali najlepšiu východiskovú pozíciu. „Sezónu sme mali rozbehnutú dobre. Počas celej základnej časti sme sa držali v prvej štvorke a v závere sme využili zaváhanie tímov na špici a podarilo sa nám dostať až na prvé miesto. Získali sme tak najlepšie postavenie pred play-off,“ povedal M. Mišura.

Vo štvrťfinále hráči Nice najskôr zdolali Nantes 2:0 na zápasy a podobne si počínali aj s Neuilly-sur-Marne v semifinále. Vo finále súperili s Angled Hormadi a aj s početnou slovenskou enklávou vyhrali 3:2 na zápasy a stali sa víťazmi Division 1. „Play-off bolo náročnejšie, než hovoria výsledky. Štvrťfinálovú aj semifinálovú sériu sme síce vyhrali 2:0 na zápasy, ale v každom stretnutí sme museli bojovať až do posledných chvíľ. Hlavne finále boli veľmi náročné, keď sme zvíťazili až v poslednom možnom zápase série na domácom ľade,“ pokračoval ešte v minulej sezóne hráč ŠHK 37 Piešťany.

Hoci je Nice prímorské letovisko, kde je populárny najmä futbal, fanúšikov tu má aj hokej a hráči miestneho celku mali počas celej sezóny ich podporu, za ktorú sa im odvďačili titulom. „Bolo super, že sme posledný zápas na domácom ľade vyhrali a mohli sme si oslavy patrične užiť s našimi fanúšikmi, ktorí si to najviac zaslúžili za to, ako nás počas celej sezóny podporovali,“ uviedol M. Mišura.

Titulom sa však sezóna pre hokejistov Nice neskončila. Dostali sa do baráže o najvyššiu súťaž Ligue Magnus, kde však s celkom Morzine prehrali 0:2 na zápasy a medzi francúzsku elitu nepostúpili.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava