Havrani vo Zvolene všetko prehrali a skončili poslední

  • Hokej / Šport
  • 18. augusta 2015, 09:38
  • Autor:th

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa v rámci prípravy na ďalšiu extraligovú sezónu predstavili v Zvolene na Memoriáli Pavla Zábojníka. Havrani postupne hrali so Zvolenom, poľským Tychy a maďarským Fehérvárom, no ani raz nedokázali zvíťaziť a skončili na poslednom mieste bez zisku bodu.

■ HKM Zvolen – ŠHK 37 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)
Prvý zápas na turnaji si havrani odbili proti Zvolenu. Domáci mali od začiatku prevahu a Piešťanci sa len ťažko dostávali do šancí. Góly začali padať až v druhej tretine, ktorá sa z celkového hľadiska zápasu dá označiť ako rozhodujúca. Zvolenčania sa totiž dokázali štyrikrát presadiť zásluhou Mráza, Klímu, Klhůfka a Žilku a do poslednej časti sa šlo za stavu 4:0 pre domácich. Piešťanci dokázali znížiť zásluhou nového hráča na skúške Jozefa Tomčáka, ktorý dorážal puk za brankára Baroša – 1:4. Zvolen však ďalšie skórovanie nedopustil, naopak ešte sa presadili L. Klíma
a Missenjov, ktorý upravil na konečných 6:1 pre HKM.
Góly: Mráz, T. Klíma, Klhůfek, Žilka, L. Klíma, Missenjov – Tomčák

■ ŠHK 37 – GKS Tychy 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
V piatok sa havrani stretli s poľským mužstvom GKS Tychy odhodlaní napraviť prehru so Zvolenom. Prvá tretina však tomu príliš nenasvedčovala. Poliaci už v tretej minúte skórovali zásluhou Biaginskeho a v 17. min zvýšil na 2:0 Topusky. Piešťanci dokázali znížiť v 34. min, keď sa tvrdou ranou presadil Brňák. O chvíľu mohol skórovať Balej, ale brankára neprekonal. Brňák mohol vyrovnať tesne pred koncom druhej časti, no netrafil odkrytú bránku. Naopak, vstup do tretej časti vyšiel lepšie poľským hokejistom a Bepierisza zvýšil na 3:1. Havrani sa už na viac nezmohli a prehrali aj svoj druhý zápas.
Góly: Biaginski, Topusky, Biepieriszu – Brňák

■ Fehérvár AV19 – ŠHK 37 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Podobne ako proti Tychy nevyšla havranom prvá tretina ani proti Fehérváru. Už v prvej minúte sa presadil Szirányi, ktorý skóroval aj v 13. min. Za havranov znížil tesne po nástupe na tretiu tretinu ďalší nový hráč na skúške Ondrej Rusnák a v 49. min vyrovnal na 2:2 Filip. Piešťanci však zaváhali pri striedaní v 54. min a museli si ísť odpykať na trestnú lavicu dve minúty. Presilovú hru Fehérvár využil zásluhou Vargu, ktorý rozhodol o víťazstve maďarského celku 3:2.
Góly: Szirány 2, Varga – Rusnák, Filip
Havrani skončili na turnaji poslední, víťazom sa stal GKS Tychy pred Zvolenom a Fehérvárom.
Súpiska Piešťancov na turnaji: Košarištan, Rybár – Filip, Bednár, Brňák, Šimon, Gipters, Kotaška, Bačík, Krotov, Šimíček, Rusnák, Belluš, Ručkay, Holovič, Petráš, Kučera, Brancis, Balej, Hrehorčák, Tomčák, Tibenský, Hluch, Hudec, Vatrt, Svetlík, Gachulinec, Valo

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 18. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav