Exhibícia: Veslá vymenili za hokejky

  • Hokej / Šport
  • 10. februára 2017, 08:52
  • Autor:av/th

Počas poslednej februárovej soboty patrila ľadová plocha piešťanskej Easton arény veslárom. V exhibičnom zápase vyzvali slovenskí veslári domáce amatérske hokejové mužstvo DOKTOR.

„Počas zimnej prípravy je to výborná forma prípravy na letnú sezónu a viacero veslárov popri veslovaní na trenažéroch vezme do ruky hokejku, obuje korčule a kondičku si zlepšuje aj hraním hokeja v amatérskych družstvách,“ uviedol Andrej Vičan, podpredseda VK Sĺňava Piešťany.

Zápas „DOKTOR – veslári” sa hral hneď od začiatku vo vysokom tempe a domáce mužstvo sa dostalo do rýchleho vedenia. Veslári sa v polovici stretnutia chopili príležitosti a vyrovnali na 4:4. Potom sa hra presúvala z jednej strany na druhú a Doktor ku koncu zápasu vytváral enormný tlak na veslárov, no tí mali na hokejkách viac šťastia a podarilo sa im zvíťaziť tesne 6:5.

V modrých dresoch slovenského výberu veslárov nastúpil aj pozvaný hosť, dekan Fakulty telesnej výchovy a športu UK Marián Vanderka, nesmeli chýbať bývalí reprezentanti a olympionici Ján Žiška a Ondrej Hambálek, ale ani súčasní veslári Andrej Vičan, Peter Roth, Michal Petruška, Štefan Klapica, Martin Vavro. Mužstvo doplnili fanúšikovia veslovania Roman Vozár, Michal Ufnar, Stanislav Košút, v bránke nastúpil Piešťanec Pavol Samuel.

Amatérske mužstvo DOKTOR nastúpilo v zostave: Martin Bedec, Roman Vavro, Branislav Bičan, Andrej Šiška, Jozef Chudý, Aleš Svěntek, Branislav Kuzma, Matej Kňazík, Paľo Vavrinec, Martin Košút, Peter Zámečník.  

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav