Drámu v Skalici vyhrali po nájazdoch Piešťany!

  • Hokej / Šport
  • 12. marca 2013, 23:31
  • Autor:ms/sita

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany dnes odohrali tretie stretnutie štvrťfinále play-off v Skalici. Do zápasu išli s vyrovnaným stavom série 1:1. Diváci videli atraktívny hokej s mnohými šancami. Oba tímy predvádzali skvelé útočné i obranné zákroky, vrátane gólmanov. Po dvoch tretinách viedli Skaličania 2:1, no v poslednej časti „havrani“ vyrovnali. V predĺžení nepadol ani jeden gól, a tak nasledovali nájazdy. V nich rozhodol o výhre Piešťancov Samir Saliji. Ďalší zápas odohrajú Piešťany zajtra 13. marca v Skalici o 18.00 hod.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie Skaličania, ktorí už v 1. min mohli viesť 2:0. V 5. min sa domácim ich tlak predsa podarilo pretaviť do gólového efektu, keď skóre stretnutia otvoril René Školiak. Hostia si výraznejšiu šancu vypracovali až v 6. min počas početnej prevahy: Drgoň však nevyzrel na Lipovského. O štyri minúty neskôr uspel v oslabení hosťujúci útočník Nemec – 1:1. Na opačnej strane sa až k Tomekovi preštrikoval Pálffy, ale svoj tím nedostal do opätovného vedenia.
Aj v druhej tretine sa hral atraktívny hokej s príležitosťami na obidvoch stranách. V 24. min si domáci utvorili súvislejší tlak, no Tomeka neprestrelili Jankovič, Vyrůbalík ani Pálffy. Na druhej strane sa strelou od modrej čiary nepresadil Haring. V 27. min sa individuálnou akciou po pravom krídle prezentoval domáci Holovič, o pár sekúnd v obdobnej situácii neuspel Jakub Ručkay z Piešťan. V polovici stretnutia našiel Pálffy prihrávkou pomedzi hosťujúcich obrancov Školiaka, ktorý v 31. min blafákom prekonal Tomeka – 2:1. Pred koncom druhej tretiny Piešťany nevyužili presilovku, šancu mal opäť Jakub Ručkay.
V úvode tretej časti si hostia opäť zahrali presilovú hru, v ktorej Lipovského naozaj nešetrili. Domáci brankár však zlikvidoval všetky pokusy súperovho tímu. V 44. min sa zblízka nepresadil veterán Pálffy, strelou z pravého kruhu neprestrelil Tomeka ani Lažo. V polovici tretej tretiny ušiel hosťujúci Stupka, Lipovský však predviedol výborný zákrok, následne zlikvidoval aj dorážku Mertela. V 52. min sa v presilovke strelou z prvej gólovo presadil hosťujúci Peško – 2:2. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času mali rozhodujúci gól na hokejke Skaličania, ale Sloboda ani Lažo neuspeli zoči-voči Tomekovi. Do konca tretej tretiny sa už stav nezmenil, a tak zápas vyústil do predĺženia.
Tri sekundy pred koncom nadstaveného času sa hrdinom duelu mohol stať domáci Školiak, ktorý však nepremenil nariadené trestné strieľanie. V následných samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve hosťujúcich Piešťan Šišovský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek