Blíži sa koniec havranov v Tipsport lige?

  • Hokej / Šport
  • 13. júla 2016, 12:48
  • Autor:sita

Tipsportligovému hokejovému tímu ŠHK 37 Piešťany podľa slov jeho prezidenta Jaroslava Lušňáka hrozí zánik. „Je to stále v riešení. Hľadáme spôsob, ako uniknúť zo zániku. Pred rokom sa všetky veci pohli až 15. júla. Momentálne sa pracuje hlavne na tom, aby sme splnili podmienky pre udelenie licencie do najvyššej súťaže. Uvidíme, čo nám prinesie doba. Vieme, že máme málo času, ale teraz sa venujeme tomu, aby sme do konca mesiaca splnili podmienky stanovené Pro Hokejom,“ povedal Lušňák v rozhovore pre hokejportal.net a pokračoval: „Minulý rok sa všetko zlomilo behom dvoch dní.“

Podľa šéfa piešťanského hokejového klubu je veľmi dôležitý postoj mesta. "Nie je to dobré. Poslanci s vážnym slovom v mestskom zastupiteľstve verejne deklarujú, že profesionálny šport ich nezaujíma, preto aj postoj mesta voči hokeju je mizivý, respektíve takmer žiadny. Veľa ľuďom šport nič nehovorí a stále si myslia, že tu niekto na hokeji zarába alebo kradne,“ poznamenal Lušňák.

Ak sa v Piešťanoch podarí zažehnať najhoršie, šéf klubu sa neobáva problémov s angažovaním hráčov. "Na trhu je hráčov dosť. Po skončení sezóny sme dali každému hráčovi výpoveď. Minulý rok sme tvorili káder až 17. júla. Naši top hráči síce odišli do iných klubov, ale v minulej sezóne sa nám uchytilo aj niekoľko hokejistov, ktorí nemali predtým takmer žiadne meno. Ukázali, že hokej hrať vedia, niektorí z nich sú teraz v zahraničí alebo v prípravných kempoch pre KHL. O káder sa teda nebojím, skôr sa bojím o existenciu piešťanského hokeja, lebo ten sa bez podpory mesta robiť nedá. Nechcel by som to hádzať len na mesto. Jeho postoj je však dôležitý, hoci určite nemôže ťahať celý rozpočet klubu. To je tiež jasné,“ povedal Lušňák.

Problém vidí prezident ŠHK 37 Piešťany aj v novom zákone o športe. "Zákon o športe nikomu nepomáha. Zo začiatku sme boli nadšení návrhom, ale schválil sa v inej forme, ako sa mal. Viac peňazí pôjde na zväzy, ale zákon upravil zamestnanecké vzťahy tak, že to bude lámať krky jednému klubu za druhým. Ukáže sa to však až časom. Niekde je asi chyba, keď každý rok posielame hráčom výplaty za dva mesiace až v auguste. Nedeje sa to v Maďarsku, Poľsku ani v Česku, u nás je to však normálna kultúra športu. Preto som bol rád za návrh o športe. Som rád, že nemusíme robiť z hráčov bezdomovcov a budeme za nich odvádzať odvody štátu. Ale keď si majú kluby zobrať toto bremeno, musia mať zabezpečenú aj príjmovú časť. A tá, pokiaľ nie je zákonom vyriešená, jednoducho fungovať nemôže," dodal Lušňák.
Podľa posledných doposiaľ nepotvrdených informácii je v hre možnosť, že by seniori ŠHK 37 Piešťany nastupovali v 2. hokejovej lige. O všetkom vás budeme informovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav