Úvodné kolo vyšlo hádzanárom na výbornú

  • Šport / Hádzaná
  • 21. septembra 2016, 10:19
  • Autor:th/mn

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v úvodnom kole prvej hádzanárskej ligy do Levoče. Piešťanci sa pre pracovné povinnosti predstavili v oklieštenej zostave, no napriek tomu sa im podarilo zvíťaziť 25:22.

Od začiatku zápasu hrali hráči MHK disciplinovane v útoku a po kombináciách zakončovali z krídla. V 6. min vyhrávali 3:0 a v 10. min 6:2. Piešťany vychádzali z obrany, za ktorou spoľahlivo chytal nestarnúci Kapša. Hostia sa umnou hrou dirigovanou Salvatom neponáhľali do útoku a pripravovali si strelecké šance, ktoré zakončovali gólmi. V 17. min za stavu 9:4 a po oddychovom čase Levoče začali brániť Salvatu osobne. Domáci postupne znižovali, v 28. min na 9:11. V závere sa strelecky ešte presadil Feješ štvrtým gólom a Stano v posledných sekundách zvýšil na 13:9.

V druhom polčase pokračovali Piešťany vo svojej hre, vysporiadali sa s osobným bránením Salvatu a udržiavali si štvorgólový náskok. V 45. min po sérii vylúčení, keď hostia hrali aj len traja v poli, znížili domáci vedenie Piešťancov. V 57. min bol stav pri vylúčení Stana 21:22. Záver zvládli lepšie hostia, presadili sa Salvata, Palec a posledný gól strelil Feješ, ktorý bol s ôsmimi presnými zásahmi najlepším strelcom MHK. Hádzanári Levoče v posledných sekundách len upravili na 22:25.

Martin Nedorost, tréner MHK:
„V zápase nám chýbali viacerí hráči, ale tí, čo nastúpili, nechali na ihrisku všetko a bojovali o každú loptu. Dôležite bolo, že od začiatku nám vychádzali kombinácie a dokázali sme sa strelecky presadzovať. V útoku sme boli nebezpeční, vychádzala nám obrana a eliminovali sme najlepšieho strelca domácich. Výborne zachytal brankár Kapša. Celý prvý polčas sme odohrali bez striedania. Netlačili sme sa do rýchlych protiútokov. V druhom polčase sme vedeli, že nás budú domáci naháňať a budú chcieť hrať rýchlo. Na postavenú obranu sa nevedeli presadiť. Dokázali sme uhrať aj oslabovku o troch hráčov. V druhom polčase nastúpil Macek na svoj prvý zápas a aj prezident klubu Palec, ktorý strelil v závere dôležitý gól. Mali sme viacero vylúčení a dochádzali nám aj sily, ale záver sme zvládli a zaslúžene sme vyhrali.“

Zostava/góly MHK: Kapša – Feješ 8, Matejovič 4, Strižinec 2, Palec 1, Salvata 3, Nedorost 1, Macek, Stano 6

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 20. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav