Tréner hádzanárov M. Nedorost: Prvá štvorka bude pre nás úspechom

  • Šport / Hádzaná
  • 25. februára 2015, 10:15
  • Autor:T. Horký

Hádzanári MHK Piešťany v nedeľu štartujú jarnú časť prvej ligy, v ktorej sú aktuálne na piatom mieste. Pred druhou polovicou sezóny sme sa pozhovárali s trénerom Martinom Nedorostom, ktorý sa v hodnotení ešte v krátkosti vrátil k jesennej časti, no prezradil nám tiež, aké sú novinky v tábore MHK i s akými cieľmi idú do jarnej časti súťaže.

► V nedeľu sa začína jarná časť prvej ligy, no vráťme sa ešte k jesennej polovici sezóny. Ako ju hodnotíte z pohľadu MHK?
Do jesennej časti sme po rozpačitej letnej príprave vstupovali s obavami, no dúfali sme, že nejaké body vybojujeme. Nakoniec sa nám podarilo získať šesť bodov, vyhrali sme oba domáce zápasy s Malackami a Pezinkom. Zvlášť víťazstvo nad Pezinkom ma teší, pretože ide o bývalého extraligistu. Zvonku sme priniesli body akurát z Cífera, no mrzí ma prehra v Lehote pod Vtáčnikom. Celkovo sme však s jeseňou celkom spokojní.

► Po chvíľke voľna vás čakala zimná príprava. Čo všetko ste absolvovali?
Pripravovali sme sa v domácich podmienkach a veľa hráčov sa dávalo dokopy zdravotne. V stredu hráme ešte prípravný zápas v Cíferi, no v nedeľu už ideme naostro, keď hostíme o 17.00 Stupavu.

► Došlo počas zimnej prestávky k nejakým zmenám v kádri?
Už v lete u nás došlo k veľkej obmene. Veľa chlapcov odišlo do zahraničia, či už za štúdiom, alebo za prácou. Ostalo nás pomenej, no dalo sa to nejako do poriadku. Od štvrtého zápasu nám prišli pomôcť dvaja hráči z Hlohovca – Majbík a Janíček. Druhý menovaný sa, žiaľ, zranil a nebude nám k dispozícii. Majbík u nás bude pokračovať aj v jarnej časti. Cezpoľný hráč je ešte Striženec, no ostatní sú všetko domáci. Ešte uvidíme, ako to bude s Majerníkom, ktorý je v zahraničí, a zdravotné problémy má Ďurina, no dúfajme, že všetko dobre dopadne.

► S akými vyhliadkami idete do druhej polovice súťaže?
Určite by sme chceli udržať domácu neporaziteľnosť a prípadne priviesť nejaké body zvonka. Ak sa nám podarí vyhrať všetkých sedem zápasov, mohli by sme pomýšľať na baráž. Držíme sa pri zemi a pôjdeme od zápasu k zápasu. Podobné ambície však má viacero tímov. Prvá štvorka by však pre nás bola určite úspechom.

Piešťanskí hádzanári sú po jesennej časti na piatom mieste tabuľky prvej ligy.

► V Piešťanoch momentálne vyrastá nová športová hala, v ktorej by ste mali pôsobiť spolu s basketbalistkami. Čo by to pre vás znamenalo?

Samozrejme, chceli by sme tam spolu s Čajkami fungovať, no ešte to nie je úplne dotiahnuté. Dali by sa však zvýšiť tréningové dávky, pretože momentálne je to dosť komplikované. Na gymnáziu trénujeme v stredu, keď Čajky nehrajú domáci zápas, vo štvrtok trénujeme v Drahovciach a v piatok opäť na gymnáziu, takže dá sa povedať, že nemáme svoje zázemie.

► Piešťanská hádzaná šla v poslednej dobe troška do úzadia. Všimol som si však, že ste sa začali venovať aj marketingu. Zrejme sa chcete aj podobnými aktivitami dostať viac do povedomia, nemýlim sa?

Pomáha nám s tým Matúš Kromholc. Chceli by sme hlavne prostredníctvom Facebooku byť trošku viac na očiach, aby boli naši fanúšikovia viac informovaní a dostali sme sa do väčšieho povedomia ľudí.

► Ako to vyzerá v MHK Piešťany s mládežou? Nemáte v pláne žiadne projekty, aby ste pritiahli deti k hádzanej?
Mládež u nás momentálne nefunguje, no máme rozbehnutý projekt s CVČ Ahoj a chceli by sme mládežnícku hádzanú v Piešťanoch znova naštartovať. Rozbiehame projekt minihádzanej pre žiakov prvých troch ročníkov a chceli by sme začať aj s hádzanárskou prípravkov, aby sa nám podarilo vychovať hráčov, na ktorých by sme mohli v budúcnosti stavať. Takisto sme sa prihlásili aj do plánovaných Športových dní, kde by sme chceli hádzanú aj minihádzanú spropagovať. Deťom sme predviedli, ako hádzaná funguje, a radi by sme ich zaujali, aby u nás začali trénovať.

Káder MHK Piešťany pre jarnú časť:
Jozef Kapša, Peter Šantavý, Róbert Ďurina, Igor Matejovič , Rudolf Strižinec, Martin Nedorost, Marcel Majernik, František Nemček, Denis Vlado, Peter Palec, Pavol Varačka, Peter Kotula, Filip Matejovič, Tomáš Stano, Lukáš Majbík

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 24. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín