Senzácia! Hádzanári postúpili do extraligy

  • Šport / Hádzaná
  • 3. mája 2016, 12:40
  • Autor:th

Hádzanári MHK Piešťany si zaistili postup do najvyššej slovenskej súťaže! V baráži o extraligu vyhrali v piatom kole na domácej palubovke nad Levočou 28:25 a môžu sa radovať zo senzačného postupu.

Zápas hraný v netradičnom čase sa začal malým oneskorením pre neskorý príchod hostí. Piešťanom nevyšiel úvod zápasu, no sériou troch gólov otočili na 5:3. Hostia pomalou hrou nedovolili Piešťanom rozbehnúť sa a vyrovnali na 6:6. V 18. min už hádzanári MHK viedli 11:8. Hostia sa nevzdávali, využili hluchú časť Piešťan a v 25. min viedli 12:11, keď Miženko nepremenil už druhú sedmičku Piešťan. Snaživí Levočania pomalou hrou a čakaním na chyby domácich neustále viedli o gól. V závere dvomi gólmi Strižinec dostal domácich do vedenia 15:14. V poslednej sekunde Levočania vyrovnali na polčasových 15:15.

Po prestávke nastúpil do bránky po zranení Šantavý, svojimi zákrokmi priniesol upokojenie a domáci sa ujali vedenia. Šantavý chytil sedmičku a v 34. min viedli Piešťany 17:14. V 36. min hostia vyrovnali na 18:18 a v 47. min viedli domáci 25:21. V poslednej desaťminútovke Piešťany napriek trom vylúčeniam dovolili hosťom znížiť iba na 25:27. Drámu v závere stretnutia už nepripustili a v 58. min posledným gólom upravil Strižinec na 28:25.

Piešťanci sú pred posledným kolom na čele tabuľky a zaistili si postup do extraligy. Po zápase žiaril radosťou aj tréner Martin Nedorost, ktorý zhodnotil dôležité a postupové víťazstvo: „V dobrej atmosfére sa bojovalo pred výbornou diváckou kulisou, ktorá nás hnala dopredu aj za nepriaznivého stavu. Napriek slabšiemu začiatku nás uspávala pomalá útočná hra hostí, ktorí čakali na malé chyby v obrane. V prvom polčase sme zle bránili, ešteže nás podržali brankári Kapša a Javorček, v druhom polčase zase exceloval Šantavý. Po prestávke sme zlepšili obranu, ale v útoku sa nám nedarilo strelecky. V prvom polčase sa presadzoval Majerník, v druhom najmä Salvata a výborne zahral Kotula. V obrane svoju prácu odvádzali Grúň, Lacuška a v druhom polčase Nedorost. Netreba vyzdvihovať jednotlivcov, lebo v prvom rade to vyhral celý kolektív aj s hráčmi na lavičke. Bol to ťažký zápas proti snaživému družstvu, ktoré prišlo bojovať o body. Pre nás je dôležité, že dokážeme hrať zápasy, kde ide o každú loptu. Každý takýto súboj nás posúva ďalej a družstvo rastie. Ešte nás čaká posledné stretnutie baráže v Malackách. Pre fanúšikov sme ako poďakovanie za povzbudzovanie počas celej sezóny pripravili exhibičný zápas, ktorý sa uskutoční 14. mája.“

MHK Piešťany – Slovan Levoča 28:25 (15:15)

Zostava/góly MHK: Kapša, Javorček, Šantavý – Lacuška 1, Salvata 5, Ondrejička, M. Nedorost, Strižinec 3, Miženko 4, Varačka 3, Grúň 2, Stano, Kotula 4, Majerník 6, I.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel