Mladí hádzanári majú za sebou letnú prípravu

  • Šport / Hádzaná
  • 23. septembra 2017, 07:26
  • Autor:th

Príchodom septembra a školy sa skončila letná príprava v hádzanárskom klube MHK Piešťany v kategóriách prípravkárov, mladších a starších žiakov i mužov.

O letnom drile mladších a starších žiakov, ktorý sa začal v prvý augustový týždeň, hovorili na oficiálnej stránke MHK nový tréner mladších žiakov a vedúci družstva starších žiakov Eduard Ochotnický i predseda klubu a tréner starších žiakov Peter Palec.
„Prípravu som chcel začať čo najskôr, aby sme boli schopní dostatočne sa pripraviť na náročnú sezónu. Pre väčšinu hráčov to bola prvá poriadna letná príprava v ich živote. Viem, že príprava sa konala aj minulý rok, avšak len s jedným tréningom do týždňa a s malým počtom hráčov. Takto si ja určite kvalitnú letnú prípravu nepredstavujem, preto som veľmi rád, že mi predseda klubu Peter Palec vyhovel v navýšení objemu a frekvencie tréningových jednotiek.
Keďže to bola prvá letná príprava nielen pre deti, ale aj pre rodičov, obávali sme sa, že pre dovolenkovú sezónu, rôzne výlety a prázdniny u starých rodičov nebude zo strany detí o tréningy záujem.
Naše obavy sa však naplnili len prvý týždeň, keď chodilo detí pomenej. Postupne ich však chodilo viac a viac, až sme chvíľami mali na tréningu aj viac ako 20 detí. Začali sme aeróbnymi tréningmi spojenými s koordinačnými cvičeniami a cvičeniami na spevnenie stredu tela. Neskôr sme prešli na anaeróbne tréningy s technicko-taktickými prvkami,“ povedal E. Ochotnický, ktorého doplnil P. Palec: „Budúci rok plánujeme spraviť na začiatku augusta sústredenie mimo Piešťan. Je potrebné, aby rodičia pochopili, že športová príprava je v tréningovom procese dôležitá. Bez kvalitnej letnej prípravy nebudeme schopní konkurovať vyspelým tímom, ktoré majú pred nami niekoľkoročný náskok.“
Letnú prípravu v mládežníckych kategóriách absolvovalo celkovo 21 detí, z toho bolo 13 mladších žiakov a osem starších žiakov. Počty neboli optimálne, preto sa v MHK chcú aj naďalej zameriavať na prácu s mládežou, aby sa členská základňa rozširovala. „Prípravu naozaj absolvovalo toľko detí, no nie všetci boli na každom tréningu, a hlavne si treba uvedomiť, že na dva tímy to nie je postačujúce. Budeme preto musieť starších žiakov dopĺňať mladšími. Ale to nevadí, ja som šťastný, že tento rok sa rozšírili ligové tímy Piešťan o ďalšiu kategóriu,“ uviedol E. Ochotnický.
Okrem toho, že v mládeži pribudli aj starší žiaci, budú sa hrávať i turnaje v mini hádzanej pre prípravkárov a naďalej budú pokračovať tréningy s predprípravkármi. „Je to úžasné, ako sa to rýchlo rozrastá. Pred dvomi rokmi sme mali obavy, či vôbec postavíme mladších žiakov, a tento rok máme predprípravku, prípravku, mladších i starších žiakov a, samozrejme, mužské A-družstvo,“ podotkol P. Palec, na ktorého nadviazal kolega E. Ochotnický: „Som veľmi prekvapený a šťastný, ako detí, ktoré majú záujem o hádzanú, stále pribúda. Ostatné športy majú obrovské náborové kampane a my prakticky nemáme okrem reklamy v miestnych inzertných novinách nič. Dosť nám v tomto však pomáha Centrum voľného času Ahoj. Možno preto, lebo sa snažíme s predsedom klubu naozaj vytvoriť pre deti aj niečo viac ako len tréningy. Chceme, aby bol v družstvách silný tímový duch, kamarátske vzťahy a dobrá atmosféra. Aby sa deti na tréningy tešili a mali aj radosť. I keď, samozrejme, bez tvrdej driny to nejde, ale tú väčšinou deti nemajú rady. O to viac sú potom šťastné, keď hrajú hádzanú, a to ma nesmierne ako trénera teší.“

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf