M. Nedorost: Do odvety musíme ísť s pokorou

  • Šport / Hádzaná
  • 24. mája 2018, 09:33
  • Autor:Tomáš Horký

S výkonom piešťanských hádzanárov v prvom zápase baráže o extraligu s Malackami bol spokojný aj tréner MHK Martin Nedorost. Hráči plnili jeho taktické pokyny a po víťazstve o deväť gólov toho nie je veľa, čo môže hráčom vytknúť.

Dôležité teraz bude pripraviť mužstvo aj na druhý duel, ktorý môže byť budúcu nedeľu pre Piešťancov s prívlastkom postupový.
Víťazstvo 30:21 v prvom zápase je potešujúce. Svojim zverencom zrejme nemáte čo vytknúť?
Sme nadmieru spokojní. Po posledných troch zápasoch, ktoré sme v závere nadstavbovej časti prehrali, sme opäť hrali svoju hru a podali sme stopercentný výkon. Niekedy sme síce spravili chyby, ale to k tomu patrí a víťazstvo o deväť gólov je výborné.
Prakticky od začiatku stretnutia ste vyhrávali a svojho súpera ste ani raz nepustili do vedenia. Očakávali ste až takýto jednoznačný priebeh?
Boli sme stále v hernom tempe a trošku sme sa báli, aby sme z toho nevypadli. Malacky mali možno nevýhodu, že mesiac stáli a čakali na baráž. My sme každý týždeň hrali, čo bolo pre nás výhodou. Hrali sme v pohode, mali sme, samozrejme, aj šťastie.
Niektoré góly nám tam padli náhodne zhodou okolností, keď sa lámal zápas. Musím ale povedať, že nám výborne šliapala obrana, za ktorou zachytal výborne Šantavý. To bol základ úspechu.
S čím ste chceli na Malacky vyrukovať?
Naším cieľom bolo hrať aktívne v útoku na ich postavenú obranu, ísť do čistých šancí a nepustiť ich do rýchlych protiútokov. V prvom polčase sme im pár príležitostí do protiútokov ponúkli, čo využili, ale ináč sa im nedarilo poriadne presadiť. V druhom polčase sme to natiahli na dvanásť gólov. V závere to trošku ešte skresali, ale výsledok je výborný.
Do brány ste sa rozhodli nasadiť Petra Šantavého, ktorý chytal výborne a hráčov Malaciek niekedy privádzal do úzkych…
Odchytal dobrý zápas v Martine, keď spolu s Jožom Kapšom vytvorili dvojičku, ktorá nás držala nad vodou. Rozhodli sme sa tak aj preto, nakoľko sa na nás z Malaciek chodili pozerať a Petra nemali až tak naskautovaného. Skúsili sme takýto ťah, ktorý sa nám nadmieru vydaril. Peťo je starý skúsený brankár a bol rozhodujúcim faktorom zápasu.
Na celom mužstve MHK bolo vidieť, ako veľmi chcú uspieť. Hráči sa medzi sebou povzbudzovali, lavička žila a tešila sa z každého gólu. Svedčí to o tom, že je v Piešťanoch dobrá partia, ktorá túži po postupe do extraligy?
Chalani sú celú sezónu spolu a hecujú sa navzájom. Povedali sme si, že sme dosiahli, čo sme chceli, postúpili sme do baráže a poďme si to hlavne užiť. Pokiaľ to splníme takticky, tak s Malackami môžeme bez problémov hrať.
Budúcu nedeľu vás v Malackách nečaká nič jednoduché, a ak chcete vybojovať postup, musíte zopakovať výkon z prvého zápasu. Čo očakávate od odvety?
Očakávame búrlivú atmosféru, fanúšikovia budú hnať domácich dopredu. Škoda, že sme náš náskok ešte nenavýšili. Nemôžem však nikomu nič vyčítať, máme deväťgólový náskok, čo je dobré východisko.
Musíme do Malaciek cestovať s pokorou, musíme hrať svoju hru, vychádzať z dobrej obrany a premieňať šance v útoku. Oproti prvému zápasu nemáme príliš čo meniť. Skôr domáci hádzanári budú musieť na nás niečo vymyslieť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela