Hádzanári prehrali v Martine a klesli na tretie miesto

  • Šport / Hádzaná
  • 28. októbra 2015, 08:36
  • Autor:th/mn

V šiestom kole prvej hádzanárskej ligy cestoval MHK Piešťany do Martina. V súboji neporazených tímov Piešťanci prehrali 23:29 a klesli na tretie miesto tabuľky.

Hostia začali výborne, ťažili zo zabezpečenej obrany a v útoku po pestrej kombinačnej hre efektívne zakončovali a postupne vyhrávali 4:0. Domáci neskôr dvomi náhodnými gólmi znížili na 2:4 a po chybách piešťanskej obrany rýchlymi protiútokmi vyrovnali na 4:4. Hráčom MHK sa podarilo odskočiť opäť na dva góly. V 24. min viedli po góle Matejoviča 11:9, no Martin ešte do polčasu vyrovnal na 11:11. Za Piešťany sa strelecky darilo najmä Strižincovi, autorovi štyroch gólov.
V druhom polčase sa najskôr presadili domáci a zvýšili na 12:11, hostia však štyrmi gólmi v rade otočili na 15:12. Martinu sa v ďalšom priebehu hry darilo byť neustále v jednogólovom vedení, no zverencom trénera Martina Nedorosta sa vždy podarilo vyrovnať najmä po góloch Matejoviča. Až do 55. min bol zápas vyrovnaný – 23:23. Martin však dal dva góly, na ktoré piešťanskí hádzanári nestačili odpovedať a v 59. min prehrávali 23:26. V poslednej minúte sa domácim podarilo streliť ešte tri góly a v tomto vyrovnanom zápase nakoniec Piešťanci prehrali poslednú päťminútovku 0:6 a celý zápas 23:29.
M. Nedorost, tréner Piešťancov: „Nastúpili sme proti minuloročnému extraligistovi zloženému z viacerých skúsených hráčov. Vedeli sme o jeho kvalitách a zohratosti. Hrali sme v búrlivej, ale korektnej atmosfére. Zaskočili sme domácich na začiatku polčasov. V prvom sme boli lepší a hrali sme kombinačnú hádzanú. Dostali sme však dva či tri góly, keď sa domáci dostali k lopte odrazenej od našich hráčov. Škoda chýb v rozohrávke v prvom polčase, po ktorom sme dovolili Martinu vrátiť sa do zápasu. V druhom dejstve sme začali výborne, škoda nepremenených protiútokov a straty lôpt, keď sme sa snažili hrať rýchlo. Škoda, že sme pokazili dobrý dojem z výkonu v posledných minútach. Celkovo sme podali výborný výkon a s trochou šťastia mohol byť výsledok iný. Doteraz sme proti takému skúsenému mužstvu nehrali.“
Zostava/góly MHK: Šantavý, Kapša, Salvata 3, Vlado, Ďurina 3, Strižinec 8, Varačka, I. Matejovič, F. Matejovič 6, Kotula 1, Stano, Miženko 2

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 27. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel