Hádzanári Piešťan uspeli aj v Levoči

  • Šport / Hádzaná
  • 14. marca 2018, 05:37
  • Autor:Tomáš Horký

V druhom kole nadstavbovej časti prvej hádzanárskej ligy o 1.-6. miesto cestovali hráči MHK Piešťany do Levoče. Piešťanci potvrdili výbornú formu a z ihriska súpera priviezli cenné body po víťazstve 35:28.

Ako prví sa strelecky presadili Fejes a Jaššo a Piešťanci viedli v druhej minúte 2:0. Následne domáci sériou troch gólov otočili na 3:2. Vyrovnaný stav bol naposledy v 10. minúte pri skóre 5:5. Od tohto momentu viedli hostia neustále. Záver polčasu zvládli lepšie Piešťany a dvomi gólmi upravili na polčasových 20:16.
V druhom dejstve obe mužstvá dobre bránili. V 36. minúte pri vylúčení Salvatu za stavu 20:24 piešťanskí hráči nielenže neinkasovali, ale sami dvakrát skórovali. V 45. min Fejes zvýšil na 28:21 pre Piešťany. Domáci potrestali chvíľkovú dekoncentráciu hostí a v 52. min znížili na 26:29. V 53. min nepremenil ešte Bočkay sedemmetrový hod, ale o minútu upravil na 30:26. Piešťanci sa upokojili a v závere zápasu ešte zvýšili náskok vo svoj prospech na konečných 35:28.
„Po trpezlivom kolektívnom výkone si nesieme domov dôležité dva body. Rozhodujúce bolo, že sa nám podarilo zvládnuť nielen oslabenia, ale aj presilovky. V prvom polčase sme dlho dobre bránili, ale nakoniec sme dostávali také polepené góly. Domáci trestali gólom každú jednu našu chybu v rozohrávke. V útoku sme hrali dobre, len sa nám nedarila streľba. Ak by sme v prvom polčase premenili len čisté šance, mohlo byť rozhodnuté. Počas celého zápasu nás viackrát podržal v bráne Javorček a Kapša chytil tri zo štyroch sedemmetrových hodov. V závere po dvoch oddychových časoch sme sa upokojili a doviedli sme stretnutie do víťazného konca. Hrali sme pred výbornou diváckou kulisou. Je dobre, že hráme kolektívne a bavíme sa hádzanou. Naša hra sa zlepšuje každým zápasom. Najbližšie nás čaká doma Martin, kde chceme potvrdiť dve víťazstvá na ihriskách súperov,“ uviedol po stretnutí tréner MHK Martin Nedorost.
HK Slovan Levoča – MHK Piešťany 28:35 (16:20)
Zostava/góly MHK: Javorček, Kapša – Chudý, Fejes 5, Bolješik, Sedláček 3, Salvata 6, Bočkay 5, Kotula 1, Majerník 5, Macek, Stano, Halo 6, Jaššo 4

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín