Hádzanári odštartovali baráž remízou s Martinom

  • Šport / Hádzaná
  • 6. apríla 2016, 08:36
  • Autor:th/mn

V prvom kole baráže o extraligu cestovali hádzanári MHK Piešťany do Martina. Vo vyrovnanom zápase sa napokon zrodila remíza 23:23 a mužstvá si body podelili.

Stretnutie bolo od začiatku veľmi vyrovnané, tímy sa striedali vo vedení a na prestávku sa šlo za remízového stavu 13:13. „V zápase, v ktorom sme mohli vyhrať aj prehrať, to bol súboj strelcov s brankármi. V prvom polčase sme pustili domácich do vedenia. Dobre bránili a nedokázali sme sa presadiť cez kombinácie. Po prestriedaní sme zrýchlili hru a podarilo sa nám otočiť skóre v náš prospech. Škoda, že sme za tohto stavu trikrát chybovali v snahe o rýchly gól v rozohrávke. Bojovali sme aj za nepriaznivého stavu, za čo nám bola odmenou remíza v polčase 13:13,“ zhodnotil prvé dejstvo tréner MHK Martin Nedorost.

Piešťancom sa ani po prestávke nepodarilo domácim výraznejšie odskočiť a z Martina si nakoniec odviezli bod za remízu 23:23. „Škoda, že nám nevyšiel vstup do druhého polčasu. Vychytal nás domáci brankár Mujgoš. V prvej 15-minútovke sme na neho vystrelili 11-krát a v celom zápase mal úspešnosť vyše 50 percent. Chytil dva sedemmetrové hody, štyri trháky a zopár čistých náskokov. Ale ani to nás nezlomilo, bojovali sme a v závere sa nám podarilo zmenou obrany viackrát získať loptu a postupne znižovať náskok. K obratu za stavu 17:21 nás v 50. minúte výbornými zákrokmi a chytenou sedmičkou naštartoval Šantavý. Nakoniec sme získali bod, ktorý je pri danom priebehu hry cenný, ale s trochou šťastia sme mohli mať aj oba body, no v závere sa nám už nepodarilo vystreliť. Výborný výkon podali obaja brankári s úspešnosťou vyše 40 percent. Škoda, že naša úspešnosť streľby bola len tesne nad 40 percent,“ podrobne rozanalyzoval stretnutie M. Nedorost.

Zostava/góly MHK: Kapša, Šantavý – Lacuška 1, Salvata 7, Jadroň 4, Strižinec 3, Miženko 6, Varačka, Briadka 3, Kotula, Igor Matejovič, Majerník

Budúci víkend čaká Piešťancov ďalší barážový súboj v Levoči. Najbližší domáci zápas odohrajú v baráži o extraligu 17. apríla o 17.00 h, keď hostia Malacky.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel