Hádzanári MHK prehrali u lídra v Pezinku 30:37

  • Šport / Hádzaná
  • 21. apríla 2015, 13:53
  • Autor:mn/th

V siedmom jarnom kole cestovali hádzanári MHK Piešťany k lídrovi súťaže do Pezinku. Piešťanci ho počas jesennej časti dokázali ako jediní poraziť, no zopakovať výsledok sa im nepodarilo. Domáci zvíťazili 37:30.

Od začiatku zápasu boli lepší Pezinčania, viedli neustále o dva góly. Piešťancom sa nedarila streľba a mali problém presadzovať sa na postavenú obranu domácich, za čo pykali gólmi z protiútokov. Hostia však zlepšili obranu a rýchlymi protiútokmi nielenže vyrovnali na 8:8, ale dokázali ísť do vedenia 11:9. Pezinok po oddychovom čase štyrmi gólmi otočil na 13:11 a do 30. minúty si udržiaval jedno až dvojgólové vedenie, keď hostia upravili na 14:15. Za tohto stavu premenili protiútok Pezinčania, piešťanský hráč Varačka protiútok nedal a domáci v poslednej sekunde upravili na polčasových 17:14.
V druhom polčase piešťanskí hádzanári nepremieňali šance a domáci zvyšovali svoj náskok gólmi z rýchlych protiútokov. Hádzanári MHK mali problém nielen s dobrou obranou domácich, ale najmä s brankárom Kováčom. Pezinku nakoniec podľahli 30:37.
Martin Nedorost, tréner MHK Piešťany: „Na zápas sme nastupovali s cieľom bodovať. V prvom polčase sme sa pomaly rozbiehali, ale podarilo sa nám ísť do vedenia. Škoda, že domáci po oddychovom čase otočili skóre. Nezvládli sme koniec prvého polčasu, keď Pezinčania po našich nepremenených šanciach odskočili na rozdiel troch gólov. V druhej časti sme chceli postupne znižovať náskok, no nedokázali sme sa strelecky presadiť cez obranu a výborného brankára Kováča. Škoda tejto hluchej desaťminútovky, keď sa presadzovali domáci strelci. Celý druhý polčas bola rýchla hádzaná na jednej aj druhej strane. V poslednej desaťminútovke sme aspoň znížili náskok domácich. Pezinok nebol o toľko lepší, ale svoje šance na rozdiel od nás premenil a každú našu chybu trestal rýchlymi protiútokmi.“
Zostava/góly MHK: Šantavý, Kapša – Ďurina, Matejovič, Varačka 2, Majerník 2, Nedorost, Vlado, Kotula 2, Kožík 12, Stano, Majbík 12, Nemček

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 21. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel