Hádzanári MHK chcú postúpiť do extraligy!

  • Šport / Hádzaná
  • 23. februára 2016, 13:39
  • Autor:T. Horký

Hádzanári MHK Piešťany vstupujú už túto nedeľu do jarnej časti prvej ligy domácim zápasom proti Cíferu. Piešťanci sú zatiaľ na druhej priečke a pomýšľajú na postup do extraligy. O tom, aké novinky sa udiali počas zimnej prestávky, nám porozprával tréner Martin Nedorost.

► Jarná časť prvej ligy sa začína v sobotu, keď budete hostiť Cífer. Od začiatku sezóny ste netajili najvyššie ambície, tak s akým cieľom vstupujete do jej druhej polovice?
Naším cieľom je postup do baráže. Keďže sa zmenil postupový kľúč, o postupe do extraligy sa rozhodne v šiestich zápasoch v nadstavbovej časti. Tam z prvej ligy postupujú prvé tri družstvá a začína sa od nuly. Chceme zabojovať o postup.

► Nastali počas zimnej prestávky nejaké zmeny v kádri MHK?

Určité pohyby nastali. Po úspešnom turnaji v Pezinku odišli za prácou do zahraničia Vlado a Paul. K dlhodobo zranenému Ďurinovi sa pridali Majerník, Kotula, Šantavý a v prvých jarných kolách nebudú k dispozícii. Družstvo zatiaľ doplnili Lacuška a Grúň a dúfam, že nezostane len pri nich. Okrem toho sa nám podarilo dohodnúť s novým partnerom, ktorým bude Vacuumschmelze Horná Streda.

► Ako prebiehala kondičná príprava? Vraj sa v nej angažoval aj súčasný hráč MHK a bývalý reprezentant Martin Miženko…

Zimná príprava bola poznačená nielen spomínanými problémami, ale aj pracovnými povinnosťami hráčov. Momentálne sme pridali ďalšiu tréningovú polhodinu na posilňovanie a stabilizačné cvičenia. Maťo Miženko priniesol nové cvičenia zo svojho predchádzajúceho pôsobenia, ktoré boli oživením prípravy. Škoda, že sme tréningový proces nemohli absolvovať podľa plánu a nevyšli nám prípravné zápasy okrem turnaja v Pezinku.

► Pauza medzi jesennou a jarnou časťou bola pomerne dlhá. Aká je v tíme nálada?

Chalani sa už tešia na zápasy, no až tie preveria, v akej sme forme. Ja dúfam, že v dobrej, a podarí sa nám splniť náš cieľ. Rád by som touto cestou pozval aj fanúšikov, aby nás v nedeľu o 17. hodine prišli do telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina podporiť.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava