Vydarená jeseň pre prípravku PFK podčiarknutá víťazstvom v minilige

  • Šport / Futbal
  • 23. novembra 2016, 14:13
  • Autor:ts pfk

Prípravka PFK Piešťany počas jesennej časti futbalovej sezóny pôsobila v rámci Považskej miniligy, kde si viedla mimoriadne úspešne. Miniligu absolvovali družstvá U11, U10 a U9, teda chlapci narodení v rokoch 2006, 2007 a 2008. Pre hráčov PFK predstavovala prvú dlhodobú súťaž a v konkurencii Dubnice nad Váhom, Ilavy, Nového Mesta nad Váhom a susedných Trebatíc si viedli výborne. Suverénne prvé miesto obsadilo PFK v kategóriách U9 a U10, tím U11 skončil druhý.

Najväčšiu dominanciu predviedli futbalisti v kategórii desaťročných, v ktorej absolvovali celú súťaž bez prehry, navyše postavili aj druhé družstvo, ktoré zaknihovalo tretie miesto.

Hodnotenie jesennej časti trénera U9 a U10 Jána Stachuru: „S účinkovaním v Považskej minilige musím za všetky zúčastnené piešťanské prípravky vyjadriť veľkú spokojnosť. Čo sa týka mojich družstiev, v prvom rade chcem chlapcom pogratulovať k prvému miestu v oboch kategóriách a pochváliť ich za výkony, ktoré dokázali predvádzať počas celej súťaže. Zvlášť by som chcel vyzdvihnúť fakt, že medzi ročníkmi 2007 a 2008 sme sa v súťaži zúčastnili v každej kategórii s dvomi družstvami. To svedčí o veľkej šírke kádra a takisto jeho kvalite, keď napríklad aj druhé družstvo ročníka 2007 dokázalo porážať konkurentov a obsadilo krásne tretie miesto. Čo ma teší je, že v našej hre je vidieť neustály progres, a aj keď prišli horšie dni, keď sa herne darilo menej, chlapci to dokázali vždy nahradiť svojím nasadením, ktoré viedlo k zlepšeniu výkonu. To dáva veľký predpoklad na to, že chlapci budú naďalej napredovať a vyrastú z nich talentovaní a cieľavedomí športovci. Zo všetkých družstiev sme do hry nasadili suverénne najväčší počet hráčov, z ktorých sa herne takmer nikto nestratil. Svojou kvalitou naši chlapci potvrdili, že sú číslom jedna v tomto regióne a že v kontexte kvality všetkých našich družstiev je budúcnosť regiónu pri súčasnom napredovaní žlto-modrá. Okrem pozitív analyzovanie našich výkonov ukázalo aj oblasti, v ktorých majú naši chlapci väčšie či menšie nedostatky. Na týchto veciach sa v zimnom období budeme snažiť intenzívne pracovať, aby sa naši chlapci posunuli na vyšší level v ich futbalovom vývoji.“

Jeseň zhodnotil aj tréner jedenásťročných chlapcov Jozef Glos: „S pôsobením môjho družstva v minilige som až na menšie straty koncentrácie spokojný. Chlapci ukázali zlepšenie výkonnosti a herného prejavu. Chcem ich pochváliť aj za účasť na tréningoch a zápasoch, za snahu a ochotu na sebe pracovať a zlepšovať sa. Na druhej strane stále máme na čom pracovať, čo sa ukázalo najmä v stretnutiach s Dubnicou, ktorá tejto kategórii dominovala. Jednoznačne bolo vidieť, že chlapci z Dubnice sú už v tomto veku v športových triedach, čo sa prejavuje aj na výkonnosti. O to viac ma však teší fakt, že sa v týchto dňoch rodí dohoda so základnou školou aj v Piešťanoch o založení športových tried.“

Prípravku PFK teraz čaká zimné obdobie v telocvični spestrené halovými turnajmi. V jarnej časti sezóny by mali potom nanovo pôsobiť v Považskej minilige. V prípravke prebieha okrem iného neustále nábor nových detí. Informácie nájdete na webovej stránke klubu.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela