Veľkokostolanci chcú osláviť jubileum postupom

  • Nezaradené
  • 15. marca 2009, 07:48
  • Autor:Rudolf Zelenay, Peter Sedláček, Štefan Gregorička, Lukáš Radoský

Týždeň pred začiatkom kalendárnej jari odštartujú do odvety (ak to neprekazí počasie) aj regionálne futbalové súťaže. V spolupráci s dopisovateľmi sme zisťovali, ako sú na odvetnú časť pripravené naše mužstvá, hrajúce v druhej, štvrtej a piatej lige.

Taktovku prevzal Miloš Lintner


MORAVANY NAD VÁHOM – Zimnú prípravu absolvoval moraviansky druholigista pod vedením nového trénera Miloša Lintnera. Po náročnej kondičnej časti dostali hráči šancu ukázať svoje schopnosti v zápasoch. Z jesene chýbali v mužstve traja hráči: Lenivý odišiel do Galanty, Bernát do Piešťan a Švestka do Jasl. Bohuníc.
Pre zranenie zasa netrénovali Lančarič, Majerský a Talajka. Novými tvárami sú Laco z Nemšovej, Hambálek z D. Kubína, Kotula z D. Vesteníc a Vido z Trnavy. Väčšinu z ôsmich prípravných stretnutí Moravanci vyhrali, preto vládne v klube optimizmus. Funkcionári OTJ veria, že hráči budú pokračovať v dobrých výkonoch aj v jarných majstrovských zápasoch. Štart do odvety však budú mať náročný, pretože v prvých dvoch kolách cestujú na ihriská súperov.

Na jar očakávajú zlepšenie


VRBOVÉ – Futbalisti MFK prezimovali v západnej skupine druhej ligy na desiatom mieste. V odvete by si chceli o nejaké to miesto polepšiť. Staronový tréner Vrbovčanov Martin Sedláček spolu s asistentom Rasťom Adamcom naplánovali svojim zverencom zimnú prípravu v domácom prostredí. Zápasy však hrali na ihriskách s umelou trávou v Brezovej p. B., Novom Meste n. V., Topoľčanoch a Piešťanoch. Tam boli vďaka pochopeniu funkcionárov PFK najčastejšie.
V rámci prípravy odohrali Vrbovčania dvanásť prípravných zápasov. Ich výsledky nie sú dôležité, podstatné budú majstrovské zápasy. Jarnú premiéru absolvujú Vrbovčania na ihrisku beznádejne poslednej Iskry Petržalka. Z jesenného kádra odišiel len Ekhardt do Piešťan, do mužstva však pribudli Herceg z Trebatíc, Jakáb z Chtelnice a Nádaský z Trnavy. Obaja posledne menovaní hrávali naposledy v druholigových Jaslovských Bohuniciach.

Výročie chcú osláviť postupom


VEĽKÉ KOSTOĽANY – V tomto roku si v obci pripomenú 80. výročie futbalu. Najlepším darčekom k jubileu by bol postup do štvrtej ligy. Sezónu majú zatiaľ rozbehnutú dobre, veď po jej polovici strácajú na vedúce Gbely iba dva body. Na jar však hrajú nielen v Gbeloch, ale aj Trebaticiach, ktoré sú v tabuľke hneď za nimi.
„To nie je rozhodujúce. Ak chceme postúpiť, musíme vyhrávať aj u súperov. Káder máme oproti jeseni kvalitnejší. Čúzy sa vrátil z hosťovania v Pečeňadoch, trénovať začal aj Velšic. Novými tvárami sú Bžoch z Dvorníkov, Pánik z Matúškova a Hnilka z Moravian.
Z mužstva odišli P. Kubiš, Guniš, Jurkas a Štrbo," prezradil nám tajomník klubu Miroslav Maco. Tréner Ľubomír Chudý mal v príprave k dispozícii 21 hráčov. Hoci väčšinu z prípravných zápasov jeho zverenci prehrali, vedu z toho nerobí. Veď rátať sa budú len body z majstrovských zápasov…

Krakovanci s novým trénerom


KRAKOVANY – Futbalisti Družstevníka začali zimnú prípravu s novým trénerom Jozefom Bogorom. Pod jeho taktovkou absolvovali štvordňového sústredenia v zariadení Púšť pri Prievidzi, v rámci ktorého zdolali Partizánske 3:0. Prípravný zápasový program vyplnil turnaj na umelej tráve v Piešťanoch. Ten splnil svoj účel, preto chcú podobný model prípravy zvoliť aj v budúcom roku.
Okrem turnaja ešte Krakovanci remizovali s Vrbovým 4:4. Odohraté zápasy naznačili rezervy, výkony boli kolísavé a v súťaži bude treba výkonnosť stabilizovať. Z kádra neodišiel nikto, potrebné skúsenosti by mal priniesť príchod Kusého z Trebatíc. Z dorastu sa pozitívne prezentovali Michal Sedlák a Vangeľ, a keďže odchovanci sú prioritou, v jarnej časti s nimi rátajú.
Otvorený je ešte príchod jedného-dvoch mladých hráčov z Vrbového, ktorý bude závisieť od postoja materského klubu a rozhodnutia trénera Bogoru. Funkcionárov trápi malá konkurencia v útoku, z ktorého vypadol pre zranenie Dopirák. Cieľom v jarnej časti bude udržať súčasné postavenie v tabuľke, prípadne ho ešte o miesto – dve vylepšiť.                                                 

Herne majú aj na vyššiu súťaž


PIEŠŤANY – Futbalisti PFK prezimovali v štvrtej lige na štvrtom mieste, hoci takmer celú jeseň boli druhí za suverénnou Senicou. Na tú strácajú deväť bodov, no na ďalšie dve mužstvá iba bod. Počas zimnej prestávky došlo v Piešťanoch k skvalitneniu hráčskeho i funkcionárskeho kádra. Klub zároveň začal s náborom nových členov a predajom permanentiek. Tréner Marián Černý mal v príprave k dispozícii až 27 hráčov. Z nich sa dostanú do kádra iba dve desiatky.
„Z tých, čo hrali v príprave, už odišli Brazílčania Renato a Neto. Z jesenného kádra odišiel Peter Šiška do Portugalska, Marek Urban a Jozef Greguš budú hosťovať v Radošine a Pavol Dadík si hľadá angažmán. Do kádra sa vrátil Martin Krajčovič, ďalej pribudli Ekhardt z Vrbového, Bernát z Moravian, Beitl z Nitry, Horúcka z Nového Mesta, Vyskoč z Banskej Bystrice, Filus z Česka a Fabiano z Brazílie.
Tento 19-ročný hráč sa od zápasu k zápasu zlepšuje. Väčšinu prípravných zápasov sme odohrali na domácej umelej tráve. Našimi súpermi boli hlavne mužstvá z vyšších súťaží. Z nich sme podľahli len Spartaku Trnava. Mužstvo má herne na vyššiu súťaž než je štvrtá liga, no v tejto sezóne sa chceme popasovať aspoň o druhú priečku," povedal nám tréner Maroš Černý. Vedenie klubu zabezpečilo hráčom výborné podmienky na prípravu. Bude už len na nich, ako ich dokážu zúročiť v bojoch o majstrovské body.

Vysoké ciele Trebatičanov


TREBATICE – Futbalisti OFK prezimovali na tretej priečke, so sedembodovou stratou na vedúce Gbely a päťbodovou na druhé Veľké Kostoľany. Pri trojbodovom systéme to pre funkcionárov OFK nie je až taká strata, ktorá by sa na jar nedala dohnať. Potvrdil nám to aj prezident klubu Jozef Svetlík:
„Na jar hostíme obe mužstvá na našom ihrisku, takže šanca tu je. Dôvodom na optimizmus je aj to, že sa nám v príprave darilo. Z deviatich zápasov sme prehrali len dva – s Vrbovým a Ratnovcami. Zimný turnaj na umelej tráve v Piešťanoch sme spomedzi šiestich mužstiev bez straty bodu vyhrali.
Našimi najlepšími strelcami v prípravnom období boli Horvát s ôsmimi a Bondra s piatimi gólmi. Tieto výsledky nás napĺňajú optimizmom, no bol by som však nerád, aby sa zopakovala situácia z minulosti, keď sme v prípravných zápasoch excelovali a potom v súťaži sme z prvých šiestich zápasov päť prehrali."
Hrajúci tréner Patrik Bogora sa musel v príprave zaobísť bez brankára Valoviča, ktorý je služobne v zahraničí a stopéra Kusého, ktorý má namierené do Krakovian. Namiesto nich pribudli do kádra brankári Suchánek z Brunoviec a Jankech, ktorý naposledy hosťoval vo Veselom. Z polročného hosťovania v Krtovciach sa vracia Hečko a novou tvárou bude Kazík z Prašníka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava