V siedmej lige stíhajú lídra Pečeňady a Moravany

  • Šport / Futbal
  • 17. decembra 2017, 10:52
  • Autor:Tomáš Horký

Jesenným majstrom siedmej futbalovej ligy je jediný „mestský“ zástupca v súťaži – PFK Piešťany. Nováčik ligy dominuje po 15. kolách s päťbodovým náskokom pred svojimi prenasledovateľmi – ŠK 2011 Pečeňady a OŠK Moravany nad Váhom.

Futbalisti PFK sú síce nováčikom tejto súťaže, no rozhodne tomu neodpovedajú ich výkony. Po absolútnej dominancii v ročníku 2016/2017 ôsmej ligy pokračujú v kvalitných výkonoch aj o súťaž vyššie. Piešťanci z pätnástich stretnutí v trinástich zvíťazili a majú na svojom konte len jednu prehru a jednu remízu. Ich doménou je navyše aktívna ofenzívna hra plná produktivity, o čom svedčí skóre 74:15.
Veľmi dobrú jesennú časť majú za sebou aj Pečeňady s Moravanmi nad Váhom. Obe mužstvá majú rovnakú bilanciu – na Piešťany strácajú päť bodov a majú na svojom konte 11 víťazstiev, dve remízy a dve prehry. Práve tieto dva tímy môžu Piešťancom znepríjemniť cestu za postupom. Veď Moravany ako jediné dokázali Piešťany v jesennej časti zdolať, keď v atraktívnom šlágri vyhrali na štadióne PFK 5:3.
Po prvej polovici súťaže môžu byť spokojní aj v Dubovanoch či v Prašníku. Obe mužstvá patria k lepšiemu priemeru siedmej ligy a hoci to na špicu nestačí, nad mužstvami z dolnej polovice tabuľky majú navrch.

Obrovská radosť futbalistov Moravian nad Váhom po víťazstve nad PFK.

Zostupové mračná sa zmrákajú nad Ratnovcami. Len jediné víťazstvo 5:3 nad Veselým, inak dve remízy a dvanásť prehier radí OFK na chvost tabuľky a na predposledné Kľačany strácajú šesť bodov.
O gólovo najbohatšie stretnutia sa postarali zväčša futbalisti Piešťan a Pečeniad: Pečeňady – Kľačany 10:0, Prašník – Piešťany 0:10, Piešťany – Madunice 7:4, Pečeňady – Ratnovce 9:1, Piešťany – Ostrov 9:0, Pečeňady – Borovce 8:1.
Medzi kanoniermi nenachádza konkurenciu piešťanský strelec Jozef Glos, ktorý s 30 gólmi absolútne kraľuje tabuľke strelcov. Jeho spoluhráč z PFK Martin Gula má na svojom konte 18 presných zásahov a Ľuboš Miklovič z Moravian sa trafil sedemnásťkrát.
Až osem hráčov sa môže radiť medzi „železných mužov“, ktorí odohrali komplet celú jesennú časť – Lukáš Konkuš, Peter Herceg, Marián Bogora, Ondrej Zemko, Ľuboš Kusý, Jozef Glos, Adam Kusý a Lukáš Ďuriš.
Červenú kartu uvidelo počas jesene až 12 hráčov a najčastejšími zberateľmi žltých kariet sú Marek Ščasnovič (Trakovice) a Ladislav Miklovič (Moravany) so šiestimi „kúskami“.
Najlepší strelci:
1. Jozef Glos (Piešťany) – 30 gólov
2. Martin Gula (Piešťany) – 18
3. Ľuboš Miklovič (Moravany) – 17
4. Miroslav Bánovec (Pečeňady) – 15
5. Erik Spál (Pečeňady) – 14

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav