V Prašníku sa nedohralo, hráč Trakovíc inzultoval rozhodcu

  • Šport / Futbal
  • 13. apríla 2018, 08:00
  • Autor:Martina Radošovská, th, ps

V sobotňajšej predohrávke kola sa v siedmej futbalovej lige zrodili zaujímavé výsledky, ale aj jedna nepríjemná situácia. Zápas Prašník – Trakovice bol ukončený predčasne a bude mať dohru za zeleným stolom.

Domáci Prašník sa dostal do vedenia už v 9. minúte, keď sa presadil Klein. Medzi mužstvami medzičasom vzplanuli emócie a podľa viacerých mal domáci hráč fyzicky napadnúť jedného z hosťujúcich Trakovičanov, čo hlavný arbiter stretnutia nepotrestal. Napriek tomu sa hralo ďalej, hosťom sa podarilo vyrovnať v 52. minúte Chudým.
Neskôr sa na strane hostí začervenalo, keď Matúšek najskôr uvidel žltú kartu po podrazení domáceho hráča v sľubne rozvíjajúcej sa šanci, krátko nato uvidel druhú žltú, keď okomentoval konanie svojho spoluhráča. „Po odpískaní priameho kopu pre domáci tím hráč hostí odkopával loptu a trafil do rozhodcu. Následne jeho spoluhráč zakričal na moju osobu: ‚Tak ti treba!‘ Išlo o nešportové správanie, keď slovami alebo gestami kritizoval rozhodcu,“ uviedol rozhodca Juraj Tomašovič v zápise zápasu.
„Po odpískaní pokutového kopu pre domáci tím v 74. minúte hráči hostí začali vehementne protestovať voči rozhodnutiu rozhodcu, kde hráč hostí č. 99 Jozef Blažko sa po mne rozbehol, násilne do mňa vrazil a zároveň mi násilne vyrazil píšťalku z úst. Následne som predčasne ukončil v 76. minúte zápas pre inzultáciu spáchanú na rozhodcovi. Väčšina hráčov hostí mala už v prvom polčase problémy s mojimi verdiktmi a slovami a gestami vyjadrovali svoj nesúhlas s nimi. Snažil som sa cez kapitána situáciu zmierniť a povedal som mu, že komunikovať budem len s ním, aj to slušnou formou, a nie po každom verdikte. Keď asistentka rozhodcu po odpískaní pokutového kopu videla, ako sa situácia vyvíja, vstúpila do hracej plochy bližšie k situácii, aby ju mohla lepšie monitorovať. Usporiadateľská služba po odpískaní konca stretnutia hneď vybehla na ihrisko a zabezpečila bezproblémový odchod do kabín delegovaným osobám,“ uviedol oficiálne stanovisko hlavný arbiter stretnutia.
Na celý incident nám poskytol svoj pohľad aj tréner Trakovíc Matúš Krajčovič: „Ťažko sa k tomu vyjadrovať, ale rozhodca, ktorý pískal, si za to mohol sám, pretože od začiatku nenastavil latku zápasu tak, ako mal, a keby si urobil poriadok na hracej ploche od začiatku, k takémuto incidentu by nedošlo. Hneď v úvode zápasu bol úder, keď domáci hráč udrel nášho do tváre, na čo hlavný rozhodca povedal, že za to sa karty nedávajú. Náš hráč dostal žltú kartu, pretože mu povedal, že za toto by mala byť jasná červená karta, no hlavný rozhodca reagoval tak, ako reagoval. Po tomto nasledoval celkom normálny futbal, medzi tímami neboli žiadne hádky a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohla stať taká situácia. V druhom polčase sme vyrovnali, chvíľku sme boli aktívnejší a nato začal hlavný rozhodca robiť veci, ktoré nemajú s futbalom nič spoločné. V dôsledku toho situácia len gradovala. Prišlo k vylúčeniu nášho hráča, pretože odkopnutá lopta trafila rozhodcu do hlavy, a Matúšek si sám pre seba povedal: ‚Tak ti treba.‘ Nepoužil pritom žiadne nadávky. Podľa môjho názoru to nebolo na druhú žltú kartu, ale, samozrejme, nepoznám pravidlá detailne. Krátko po vylúčení nášho hráča si rozhodca vymyslel penaltu, okrem toho pískal úplne nezmyselné štandardky, na čo naši hráči už len vypenili a nasledovalo to, čo nasledovalo. Jeden z našich hráčov rozhodcu tlačil a ten následne ukončil zápas. Je ťažko sa k tomu vyjadrovať, už s tým nič neurobíme, tak či tak to ide na náš vrub.“

Piešťany i Pečeňady bodovali naplno

Štvrtá liga


Vrbové – Partizánske 2:2 (0:0)
Góly: 71. Železník, 87. Vlado – 66. Slivka, 82. Křapka (pen.)
Červená karta: 81. Michalek (Vrbové)
Zostava Vrbového: Orichel – Červenka, Michálek, Vlado, Strecký, Sumer, Gažík, Železník, Klasovitý, Balcír, Srnec (Blaško, Kurinec, Verchola)
Nová Dubnica – Veľké Kostoľany 3:1 (0:1)
Góly: 69. Ranuša, 77. Minárik (pen.), 82. Habšuda – 25. Buchanec
Zostava V. Kostolian: Janega – Strečanský, Mačica, Troják, Šuliman, Čeliga, Virág, Beko, Buchanec, Gábriš, Dolinaj (Ajpek, Janíček)
Jaslovské Bohunice – Boleráz 1:1 (0:0)
Góly: 56. Dobiš – 58. Marek Daniš
Hlohovec – Šimonovany 0:0
Trenčianske Stankovce – Domaniža 0:1
Gól: 81. Hrnčík
Častkovce – Holíč 2:0
Góly: 35. Fako, 40. vlastný
Prečín – Myjava 0:1
Gól: 65. Jastrab

Šiesta liga


Drahovce – Dechtice 1:1 (0:1)
Góly: 90. Zajac (pen.) – 25. Maška (pen.)
Červená karta: 90. Kunka (Dechtice)
Zostava Drahoviec: Paulovič – Šerjeník, Poláčik, Valla, Németh, Horúcka, Zajac, Marušin, Potrok, Dusík, Gabriš (Michálek, Rusnák, Onder)
Krakovany – Horná Krupá 0:2 (0:1)
Góly: 5. Ivanič, 80. Mikláš
Zostava Krakovian: Valovič – Kubík, Holán, Tanáč, Grivalský, Bukovčák, Ďuračka, Urban, Andrísek, Horváth, Stolárik (Šurin, Kališ)
Leopoldov – Siladice 2:3 (1:0)
Góly: 6. Kavuliak, 90. Tvrdý – 59. a 76. Laurinec (prvý z pen.), 69. Mesároš
Zavar – Voderady 4:1 (2:0)
Góly: 8. Ďuriš (pen.), 35. Ťažký, 70. Beňo, 89. Tandlmayer – 55. Dubovský
Majcichov – Zvončín 0:1 (0:0)
Gól: 70. Brečka
Špačince – Križovany nad Dudváhom 5:0 (4:0)
Góly: 5. Hornák, 28. Lukáč, 34., 44. a 50. Píš
Zeleneč – Dolná Krupá 3:1 (1:1)
Góly: 24. J. Horváth, 57. Hradský, 74. vlastný – 9. E. Horváth

Siedma liga


Prašník – Trakovice nedohrané za stavu 1:1 pre inzultáciu rozhodcu
Góly: 8. P. Klein – 52. Chudý
Červená karta: 67. Matúšek (Trakovice)
Zostava Prašníka: Líška – Spál, Konkuš, Žažo, Adamec, P. Klein, Bielik, P. Kubík, Kubiš, Nykodem, Priebracha (Mat. Klein)
Viac o stretnutí v samostatnej reportáži.
Madunice – Piešťany 0:2 (0:0)
Góly: 60. a 71. Glos
Červená karta: 79. Dananai (Madunice)
Zostavy – Madunice: Miník – M. Kabát, J. Kabát, Dananai, Hargaš, Žuffa, Barkoci, Rak, Polák, Rusnáčik, Bojaj (T. Horváth, Černek, Hyben), Pieštany: Budka – Kusý, M. Krajčovič, Szabor, Varga, Doktor, Gula, C. Stachura, M. Javorka, Dadík, Glos (Korec, Kollár)
Futbalisti PFK Piešťany nastúpili v zápase dvadsiateho kola na pôde Maduníc, kde po nátlakovej hre otvorili skóre až v druhom polčase. Oba góly Piešťan strelil najlepší kanonier súťaže Jozef Glos.
Vyhral však aj ich najväčší konkurent v boji o postup do šiestej ligy – Pečeňady, náskok na čele tabuľky zostáva preto iba dvojbodový.
„Po zlepšenom výkone si odnášame domov povinné tri body. Škoda len nevyužitých gólových príležitostí v prvom polčase, keď malo byť rozhodnuté o výsledku oveľa skôr. Súpera sme nepúšťali k ohrozeniu našej bránky a celý zápas sa odohral prakticky len na polovici domáceho tímu. Verím, že nás tento výkon nakopne do ďalšej práce a k vytúženému postupu do šiestej ligy,“ povedal po zápase tréner PFK Martin Krajčovič. 
Moravany nad Váhom – Kľačany 0:0
Zostava Moravian: Lamini – Strnisko, J. Jánošík, Jenčík, L. Miklovič, Farkaš, Ľ. Miklovič, Štefanec, Blaško, Dechet, Miškerník (Mišenčík, I. Jánošík)
V Moravanoch sa diváci gólu nedočkali, zápas s Kľačanmi sa skončil bezgólovou remízou. 
Veselé – Ostrov 3:0 (3:0)
Góly: 20. Duračka, 39. Jurda, 43. Lesasy
Zostavy – Veselé: Strecký – Michalčík, Urban, Duračka, Bartovic, Konečný, Brucháč, Bokor, Jurda, Lesay, Krajčo (Valíček, Klúčovský, Bašovský, Ružička, Benik), Ostrov: Hajdín – Regina, Bartoš, Gagorik, Valo, Bojkovski, Legiň, Ber. Svetlík, Toplanský, Hudcovič, Bolješik (M. Jankech)
Veselé vybavilo súpera z Ostrova do polčasu, keď najskôr otvoril skóre Duračka, neskôr pridali góly Jurda a Lesay – 3:0.
Borovce – Šípkové 1:0 (0:0)
Gól: 80. Pav. Herceg
Zostavy – Borovce: Valo – Tonkovič, Pet. Herceg, Michalák, O. Macháč, Dadík, Dubovský, Ruľák, Jankech, J. Urban, P. Urban (Štefanka, M. Macháč), Šípkové: Bielik – Hanuliak, Kolník, Tomiš, Koyš, Žák, Šalát, Puvák, Kubík, M. Jurda, Kolník (Pažík, Kľúčovský, Petrík)
V Borovciach o víťazovi rozhodol jediný gól hrajúceho trénera Pavla Hercega v 80. minúte.
Dolný Lopašov – Ratnovce 1:1 (1:1)
Góly: 7. Cibrín – 38. M. Paulovič
Zostavy – D. Lopašov: Kúdela – Gula, Beblavý, Čerňanský, Cibrín, Vrbovský, Mačica, Zemko, Masárik, Lenghart, Chnápko (Krajčovič, Kunic), Ratnovce: Burzala – Bílik, Petrík, Paulovič, Vetrík, Mócik, Kútny, Hrebík, Bírešík, Brezovan, Chocholáček (Boďo)
Futbalisti Dolného Lopašova začali dobre, keď sa v 7. minúte dostali do vedenia gólom Cibrína, no Ratnovce vyrovnali Paulovičom – 1:1. Druhý polčas už nepriniesol žiadne zmeny vo výsledku. 
Dubovany – Bojničky 4:0 (2:0)
Góly: 21. Lietavec, 35. Svítek, 54. a 79. L. Masaryk
Zostava Dubovian: Tonkovič – Lietavec, M. Kollár, Kusý, Krajčo, Masarik, L. Masaryk, Strečanský, Š. Kollár, Svítek, Dovičič (Vrbík, Hruška, Lesaj, Pažík)
Dubovany mali po zápase s Bojničkami dôvod na oslavu, keďže súpera zdolali 4:0. Do polčasu sa presadili Lietavec a zimná posila Svítek, po výmene strán sa blysol dvakrát Masaryk.
Pečeňady – Chtelnica 4:2 (2:0)
Góly: 20. Kaľuha, 25. Moravanský, 68. Zubčák, 75. Bánovec – 63. Rechtorík, 89. Tomáška
Zostavy – Pečeňady: Vidlička – Bánovec, Zubčák, Jankovič, Antal, Kaľuha, Žák, Ščasnovič, Moravanský, Durdy, Karaba (Mitošinka, Chudý), Chtelnica: Pavelský – Rechotrík, Peišťanský, Melicher, Brisuda, Tomáška, Tomašovič, Slabý, Zemko, Hrčka, Lukáčik (Suchán, Stanovič)

Ôsma liga


Pastuchov – Nižná 0:4 (0:3)
Góly: 9. Šimkovič, 21. Boldiš, 34. T. Ondrášik, 58. M. Horváth (pen)
Zostava Nižnej: Špernoga – E. Šimkovič, P. Šimkovič, Horváth, Blanár, Boldiš, T. Ondrášik, Velšic, J. Ondrášik, Horváth, Magnus (Piačka)
Kočín-Lančár – Žlkovce 1:2 (0:1)
Góly: 57. Čížik – 42. Kinči, 81. Spál
Zostava Kočína-Lančára: Púdela – Vrbovský, Rechtorík, Kochajda, Fekete, Madunický, Čížik, Kimmerling, Kalaš, Chnápko, Bílik (Zemko)
Šterusy – Malženice „B“ 3:0 (1:0)
Góly: 5. a 61. Žilka, 50. Sereda
Zostava Šterús: Mahrek – Líška, Nesteš, Marek Madunický, Martin Madunický, Gajdošík, Strapatý, Slabý, Duchaj, Sereda, Žilka (Jankovič, Nosko)
Sokolovce – Šulekovo 2:2 (1:0)
Góly: 26. Bihari, 46. T. Pavlovič – 61. Daniš, 73. Kolony
Zostava Sokoloviec: Fano – T. Pavlovič, Bihári, Velič, Korvín, Karaba, Udržal, Polák, Bucko, Ištok, Homola (P. Pavlovič)
Dolné Trhovište – Banka 2:0 (1:0)
Góly: 29. Drímaj (pen.), 78. Biščiak
Červená karta: 63. Belan (Banka)
Zostava Banky: Seman – Javorka, Žec, Belan, Šnajdar, Galaba, Hulman, Bogár, Rusnák, Halász, Ščasný
(th), foto: Miroslav Ledecký/FB MFK Vrbové
Futbalisti Drahoviec (v modrom) doma tri body nezískali, po remíze 1:1 si ich podelili s Dechticami.
Vrbovčania (v modrom) remizovali s Partizánskym 2:2.

Futbalová mlaď


II. liga – starší žiaci: PFK Piešťany – Sereď 0:1, Moravany nad Váhom – Trebatice 0:0, mladší žiaci: Piešťany – Sereď 2:1 (Gvozdenovič, Petényi), Moravany – Trebatice 1:1 (Fano – Ostrovský)
III. liga – starší dorast: Nová Dubnica – Piešťany 1:2 (Miškech), Šaľa – Krakovany 3:1 (Prvý), mladší dorast: Nová Dubnica – Piešťany 1:2 (vlastný – Bušík 2), Šaľa – Krakovany 0:0, starší žiaci: Moravany “B“ – Myjava „B“ 2:1 (Osvald, A. Tomaga), mladší žiaci: Moravany „B“ – Myjava „B“ 0:0
IV. liga – mladší žiaci: Drahovce – Siladice 0:4, Krakovany – Cífer 2:1 (Brezina, Klampár)
V. liga – starší žiaci: Pečeňady – Prašník 7:0 (Šípka 3, Lužák 2, Jamrich, Remenár), Dvorníky – Chtelnica 1:2 (Bocian, Mucina), Sokolovce – Bojničky 6:0 (Miškech a Tomášik po 2, Masarik, vlastný)
VI. liga – dorast: Veľké Kostoľany – Kľačany 6:0 (Mačica, Zbyvatel, Šípka, Baroš, Kollár, Bukovský), Drahovce – Vrbové 7:2 (Šust 2, Rapavý, Slovák, Mráz, Michal, vlastný – Murín, Sudora), Veselé – Dolné Trhovište 0:1, Dolný Lopašov – Ostrov 2:6 (Benedikovič, Brichta – Hudcovič, Baláž, Bartoš, Bečarovič, Krajčovič, Brunovský)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela