V ôsmej lige kraľujú po jeseni Sokolovce

  • Šport / Futbal
  • 6. decembra 2017, 01:32
  • Autor:Tomáš Horký

V najnižšej súťaži Oblastného futbalového zväzu Trnava – ôsmej lige, skupina B – po jesennej časti dominujú futbalisti TJ Sokolovce. Za nimi sa v tabuľke umiestnili tímy TJ Družstevník Žlkovce a FK Šulekovo. Predpokladá sa, že práve táto trojica bude úpenlivo bojovať v jarnej časti o postup do vyššej súťaže.

Futbalisti Sokoloviec sú právom „jesenným kráľom“ ôsmej ligy, keďže zo štrnástich zápasov 12 vyhrali, jeden remizovali a iba raz prehrali. Šesťbodový náskok pred Žlkovcami a Šulekovom majú aj preto, že oba spomenuté celky majú rovnakú bilanciu desať víťazstiev, jednu remízu a tri prehry. Práve to značí, že jeden z tejto trojice si na jar vybojuje postup do siedmej ligy, najbližšie k tomu majú po prvej polovici sezóny Sokolovčania.
Najhoršiu výkonnosť počas jesene predvádzal futbalisti Nižnej, ktorí prehrali trinásť zápasov a zvíťazili len raz, a to nad predposlednou Bankou. Hrozivé skóre 6:66 reálne odzrkadľuje postavenie v tabuľke a druhú časť sezóny budú musieť v Nižnej zvládnuť podstatne lepšie. Zlepšenie sa bude očakávať aj od Banky a rezervy Malženíc, ktoré sú i tiež na spodku tabuľky.
Gólovo najbohatšie stretnutie bolo v treťom kole, keď Šulekovo zdolalo doma Nižnú 13:0, ale aj prestrelka medzi Šterusmi a rezervou Malženíc v ôsmom kole, v ktorom Šterusy vyhrali 7:6.
Medzi strelcami exceloval kanonier Michal Kinči zo Žlkoviec, ktorý nazbieral 25 presných zásahov.

Najlepší strelci 8. ligy, skupina B, po jesennej časti:
Michal Kinči (Žlkovce) – 25 gólov
Martin Javorka (Sokolovce) – 16
Dominik Žilka (Šterusy) – 14
Filip Jašík (Sokolovce) – 14
Igor Vilček (D. Trhovište) – 12

Najvyťažovanejšími hráčmi jesennej časti sú Tomáš Pavlovič zo Sokoloviec a Andrej Kollár z Pastuchova, ktorí odohrali 1260 minút, teda nastúpili na plný počet minút vo všetkých 14 zápasoch.
Červenú kartu inkasovalo až deväť hráčov, „najusilovnejším“ zberateľom žltých kariet je Martin Javorka zo Sokoloviec s piatimi potrestaniami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava