V 63. ročníku štefanského futbalu Domáci deklasovali Exil 7:0

  • Šport / Futbal
  • 11. januára 2017, 13:07
  • Autor:T. Horký

Umelá hracia plocha štadióna PFK Piešťany bola na druhý sviatok vianočný dejiskom 63. ročníka futbalového stretnutia o Štefan Cup, v ktorom pod taktovkou rozhodcu Košinára proti sebe už tradične nastúpili tímy Domácich a Exilu. Domáci zvíťazili vysoko 7:0.

Družstvo Exilu s vekovo staršími hráčmi nastúpilo na stretnutie v duchu hesla: „Keď nedostaneme gól, neprehráme!“ s defenzívnou taktikou, hru neotváralo a pokúšalo sa o rýchle protiútoky. Taktický zámer s obrannou taktikou sa však Exilu rozsypal ako domček z kariet, keď v 20. minúte hry po góloch Martina Hausera a Dörnhofera ml. prehrával 0:2. Hráči Exilu boli v súbojoch o loptu pomalší, nedôsledne bránili, čím prenechali súperovi priestor na zakončenie akcií, za čo aj tvrdo pykali. Ani smerom dopredu toho futbalisti Exilu veľa nevymysleli – viazla im súhra, krídelné priestory nefungovali a centre zo strán nachádzali skôr dobre hrajúcich stopérov Domácich. Až na tri útočné akcie, ktoré peknými zákrokmi zneškodnil spoľahlivý brankár Domácich, absentovala v hre Exilu finálna prihrávka a zakončenie.

Dôležitým momentom pre vývoj stretnutia bolo i zranenie kľúčového hráča defenzívy Exilu Štanca i Chalupku zo stredovej formácie v úvode druhého polčasu. O osude zápasu definitívne rozhodol nestarnúci hráč Domácich Grňo, ktorý v rozpätí od 50. do 65. min hry strelil tri góly. Po tomto hetriku sa Exil dostal ešte pod väčší tlak, čoho výsledkom bol v 72. min šiesty gól v jeho sieti, ktorý strelil Dörnhofer ml., a na konečných 7:0 pre Domácich uzavrel v 84. min David Hauser.

Domáci posilnení o šesticu mladých piešťanských vodných pólistov boli v priebehu celého zápasu aktívnejší a futbalovejší. Už v úvode išli rýchlo do vedenia, na hracej ploche sa ľahko pohybovali a dobre kombinovali. S istotou kontrovali priebeh hry a v pokutovom území Exilu si vytvorili dobré strelecké príležitosti, z ktorých niektoré i využili. Rozdiel medzi mužstvami bol od úvodu stretnutia viditeľný, ale konečný výsledok je pre snaživých a obetavých hráčov Exilu krutý. Za pozornosť stojí skutočnosť, že za Exil na svoje 56. stretnutie nastúpil 80-ročný Miloš Fabián a k 50. zápasu v histórii štefanského futbalu kapitán Exilu Igor Vestenický.

„Za úspešný priebeh 63. ročníka Štefan Cupu patrí poďakovanie organizátorov najmä vedeniu PFK Piešťany za umožnenie odohratia stretnutia na ich umelej hracej ploche, vedeniu kúpaliska Eva za sprístupnenie šatní a rehabilitačného bazéna na regeneráciu tela i duše, personálu reštaurácie Kursalon za profesionálne služby počas predzápasovej schôdze a slávnostnej večere a v neposlednom rade i všetkým priaznivcom Štefan Cupu, ktorí vytvorili na ihrisku príjemnú športovú atmosféru, a tak prispeli k zdarnému priebehu jedného z najstarších športovo-spoločenských podujatí na Slovensku,“ povedal Ladislav Alexander Benedikovič, predseda Štefan klubu.

Domáci – Exil 7:0 (2:0)


Zostavy – Domáci: Ladislav Benedikovič – Adamkovič, Roman Berlanský, Tibor Benedikovič, Boris Pontes – Peter Učeň, Grňo, Burdej, Zálešák – Dörnhofer st., Miro Učeň (Dörnhofer ml., Martin Hauser, David Hauser, Lukáš Učen, Kalnický, Klampár, Jakub Berlanský, Pieter, Ján Baranovič ml., Filo),

Exil: Laco Pollák – Tony Grňa, Štanc, Vestenický, Maťo Pollák – Drahovský, Chalupka, Sámel, Plánovský – Peter Brňo, Fabian (Andrej Polák, Tomáš Učen, Škarka ml., Marek Učen, Maťo Učen, Habánik, Peter Brňo ml., Katka Brňová)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav